Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2012 05:34

Фесенко: Вибори в Україні визнають частково, із багатьма критичними зауваженнями

Фесенко: Вибори в Україні визнають частково, із багатьма критичними зауваженнями
За словами політолога, ситуація з підрахунком голосів, конфлікти на виборчих дільницях і в окружкомах матимуть критичні зауваження. Фото: Анатолій БАБАК

На думку політолога, голови правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, останні парламентські вибори в Україні були достатньо конкурентними.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві.

"Чи будуть визнані вибори? Відповідь неоднозначна. І це вже помітно. Критичних зауважень дуже багато, останні дні їх ще більше додали. Їх було багато ще до початку виборів, до дати голосування. Маю на увазі ситуацію з Тимошенко й Луценком, проблему формування виборчих комісій, масовий підкуп виборців, що міжнародні спостерігачі також бачили й зафіксували", – розповів політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання у тому, чи визнають міжнародні організації легітимність виборів в цілому - політолог

За його словами, ситуація з підрахунком голосів, конфлікти на виборчих дільницях і в окружних комісіях, на жаль, будуть теж серйозними критичними зауваженнями.

"Але, ситуація, коли опозиція отримала близько половини голосів виборців, коли вони отримали більше, ніж планували й сподівалися на мажоритарних округах – це свідчення того, що вибори були достатньо конкурентними. І сказати, що вибори були абсолютно недемократичними було б не зовсім коректно", – вважає Фесенко.

"Тому ми бачимо вже зараз із боку спостерігачів і представників міжнародних спостережних місій таку формулу – вибори недостатньо демократичні або не повною мірою виконувалися демократичні стандарти. Тобто така паліативна й неоднозначна формула. Я думаю, що міжнародні спостерігачі шукатимуть таку гнучку формулу оцінки наших виборів. Словом, їх частково визнають із великою кількістю критичних зауважень", – зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: Вибори в Україні визнають частково, із багатьма критичними зауваженнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути