Ексклюзиви
середа, 20 березня 2013 17:57

Фесенко: "2 червня в Києві виборів не буде"

Фесенко: "2 червня в Києві виборів не буде"
Володимир Фесенко. Фото: ukr.obozrevatel.com

Навколо виборів в Києві ще довго триватиме серйозний політичний конфлікт, проте напевно можна сказати, що 2 червня виборів не буде.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Конституційний Суд не раніше, ніж через місяць, винесе рішення про те, що треба провести всі місцеві вибори в один термін, - зазначив політолог. - Відповідно, вибори до Київради, КС може рекомендувати провести в 2015 році, а оскільки вибори київського мера, ніби-то позачергові, тоді буде рекомендація щодо того, що їх можна провести зараз. Тоді, термін повноважень нового мера буде тривати до 2015 року, а тоді мають відбутися чергові вибори київського мера".

Експерт наголосив, що в разі реалізації подібного сценарію, може бути порушена інша норма Конституції: "Таке рішення, якого очікують, зокрема, і в Партії регіонів, хоча б по Київраді, може бути сумнівним. Потім буде порушена інша норма Конституції - про п'ять років повноважень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В останній день формування комітету співпраці з ЄС, "регіонали" зірвали його роботу

Окрім того, Фесенко наголосив, що питання виборів в Києві ще сколихне опозицію, та викличе серйозний конфлікт:"Якщо вже проводити такі позачергові вибори, то треба перебирати Київраду. Навколо цього буде серйозний політичний конфлікт".

"Якщо з'явиться таке рішення Конституційного Суду, то це призведе до чергової кризи в стосунках між владою та опозицією. Тоді опозиція, якщо рішення буде до початку травня, отримає конкретний привід для оголошення своїх вимог, а будуть вимагати проведення виборів до Київради вже в цьому році. Одне можна сказати напевно, що 2 червня в Києві виборів не буде", - резюмував політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Партія регіонів хоче, аби це тривало вічно" - Ємець про відтермінування виборів в Києві

Нагадаємо, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Найактивнішу позицію тут займає партія "Удар". У грудні 2012 р. "Удар" зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 р. виборів мера Києва і Київради. Однак парламент не поспішає призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: "2 червня в Києві виборів не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути