середа, 23 листопада 2011 22:19

Європейські політики проігнорують саміт Україна-ЄС, бо не хочуть фотографуватися з Януковичем — Чорновіл

Європейські політики проігнорують саміт Україна-ЄС, бо не хочуть фотографуватися з Януковичем — Чорновіл

Президент України Віктор Янукович не братиме участі у саміті Україна-ЄС, який заплановано на 19 грудня. Не приїдуть на нього і перші особи Євросоюзу. Таку думку висловив народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Тарас Чорновіл.

"Ніхто з європейських політиків, які поважають себе, не хоче фотографуватися поряд з Януковичем, подавати йому руку і якимось чином фіксувати свою з ним співпрацю. Це стало ознакою поганого тону. І через це, наскільки мені відомо, було ухвалено рішення знизити рівень присутності на саміті, тобто не передбачити приїзд на саміт перших осіб", - зауважив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович замість саміту Україна-ЄС полетить в Москву?

"Саміт буде проходити як робоча зустріч без серйозних протокольних заходів", - додав Чорновіл.

За його словами, відповідне рішення ухвалювалося на недипломатичному рівні і про нього не знало МЗС.

"Воно ухвалювалося на рівні Адміністрації президента України і, очевидно, узгоджувалося десь у Москві. Випадково забули поінформувати про це орган, який відповідає за зовнішню політику", - зазначив народний депутат.

Чорновіл виключає можливість скасування саміту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Литви - Януковичу: успіх саміту Україна-ЄС залежить від справи Тимошенко

"Очевидно, що саміт скасовуватися не буде. Тим більше, що це було б нелогічно робити, оскільки в цьому місяці відбудеться саміт ЄС-Росія. Тому він відбудеться, оскільки до Росії претензій не менше, ніж до України. Більш того, що Росія не збирається бути членом ЄС", - зазначив політик.

Він також наголосив, що Януковичу варто було б привітати саміт, оскільки на ньому йтиме мова про проблеми України.

"Або він міг виступити з вітальним словом на самому саміті, оскільки його рівень суттєво знижений, а далі сказати: до побачення, хлопці. Але я так розумію, що Янукович вирішив за краще образитися та поїхати в Росію", - підкреслив Чорновіл.

Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Янукович відмовився від участі у самміті Україна - ЄС. Натомість глава держави начебто має поїхати на саміт ЄврАзЕС. При цьому МЗС зазначило, що продовжує підготовку до саміту Україна-ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Європейські політики проігнорують саміт Україна-ЄС, бо не хочуть фотографуватися з Януковичем — Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути