неділя, 06 жовтня 2013 14:59

Європейська народна партія теж вимагає негайно помилувати Тимошенко

Європейська народна партія теж вимагає негайно помилувати Тимошенко
Фото: eastbook.eu

Європейська народна партія (ЄНП) повністю підтримує клопотання місії Європейського парламенту про помилування Юлії Тимошенко і вимагає від влади України негайно його задовольнити і звільнити екс-прем'єр-міністра, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Від імені ЄНП я повністю підтримую клопотання послів Європейського парламенту до президента України про помилування колишнього прем'єр-міністра і лідера опозиції. В рамках цього клопотання ЄНП висловлює повагу до згоди Юлії Тимошенко пройти курс лікування, якого вона потребує, в Німеччині", – заявив віце-президент ЄНП Яцек Заріуш-Вольскі.

За його словами, зараз саме Віктор Янукович повинен вирішити це важливе питання виборчого переслідування. "Європейський Союз, міжнародне співтовариство і народ України чекають негайного вирішення цього питання, що впливає на долю України", – наголосив він.

Віце-президент ЄНП зазначив, що без звільнення Тимошенко критерії, визначені ЄС, необхідні для підписання Угоди про асоціацію, залишаються невиконаними, а час для цього вже вичерпано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Тимошенко житиме ідеєю "реваншизму", це зіграє на руку Януковичу

Заріуш-Вольскі нагадав, що Європейський парламент 15 жовтня заслухає звіт екс-голови Європарламенту Пета Кокса та колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського, а 23 жовтня – резолюцію про прогрес у політиці Східного партнерства.

"Якщо до цього часу Юлія Тимошенко не буде звільнена, то критерії, необхідні для підписання угоди про асоціацію, не будуть виконані і ЄС не підпише угоду під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі", – зауважив віце-президент ЄНП.

"Чи може Україна дозволити собі втратити цю можливість і зруйнувати свій європейський вибір? Я закликаю президента Януковича не втратити цей історичний момент і продемонструвати мудрість і позицію людини, яка вболіває за свою країну", – зазначив Заріуш-Вольскі.

Як відомо, 4 жовтня екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс і колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Європейська народна партія теж вимагає негайно помилувати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути