вівторок, 21 травня 2013 19:20

Європейська комісія закликала владу "оперативно і ефективно" розслідувати побиття журналістів 18 травня

Європейська комісія закликала владу "оперативно і ефективно" розслідувати побиття журналістів 18 травня
Ольга Сніцарчук, 18 травня Фото: intv.ua

Європейська комісія закликає українську владу "оперативно і ефективно" розслідувати інцидент із застосуванням насильства щодо журналістів під час акцій, що пройшли в Києві 18 травня.

"Ми не бачимо необхідних дій з боку відповідальних правоохоронних органів, спрямованих на встановлення винних. Тому ми закликаємо українську владу оперативно і ефективно розслідувати звинувачення в застосуванні насильства, в тому числі щодо журналістів. Особи, винні в насильстві, повинні бути притягнуті до відповідальності, вони не повинні залишатися безкарними", - озвучив агентству "Інтерфакс-Україна" позицію Європейської комісії представник європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано.

За його словами, у Брюсселі "з тривогою спостерігали за інцидентами між учасниками мітингів, які пройшли в Києві у минулі вихідні".

"У цьому зв'язку повідомлення про насильство щодо журналістів є предметом, який викликає тривогу. Ми шкодуємо, що міліція була не в змозі захистити права на мирні зібрання", - сказав Стано.

Співрозмовник агентства запевнив, що в Європейській комісії будуть продовжувати "приділяти увагу необхідності забезпечення безпечної і безперешкодної прояви права на свободу зборів і свободу ЗМІ".

"У світлі нашого діалогу з владою ми підкреслюємо важливість прийняття поліпшеного законодавства про свободу зборів у відповідності з європейськими стандартами", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул.Велика Житомирська у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждали журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Комерсант" Владислав Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції "Вставай, Україно" (на Софійській площі) і мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС, однак, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поруч, ніяк не реагували на події.

Зараз ви читаєте новину «Європейська комісія закликала владу "оперативно і ефективно" розслідувати побиття журналістів 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути