Ексклюзиви
середа, 03 липня 2013 20:57

Європа змусить українських політиків брати участь в гей-парадах?

Європа змусить українських політиків брати участь в гей-парадах?
Фото: segodnya.ua

Депутатам і державним чиновникам, можливо, доведеться брати участь у парадах сексуальних меншин. Такі рекомендації були прийняті Парламентською асамблеєю Ради Європи для країн-членів РЄ.

Асамблея, в рамках підтримки ЛГБТ-руху, вважає важливою "роль публічних фігур, включаючи депутатів, політиків та інших осіб у владних структурах" у заходах сексуальних меншин.

Так, наприклад, пункт 8 рекомендацій говорить про необхідність "запрошувати політиків та представників влади до встановлення діалогу і довіри з ЛГБТ-спільнотою, в тому числі участь у маршах сексуальних меншин і схожих заходах", а також публічно виступати із заявами, які засуджують гомофобію.

У документі підкреслюється, що "члени Ради Європи повинні вжити заходів, щоб уникнути дискримінації за сексуальною орієнтацією та статевої ідентичності, просуваючи рівність і протидіючи гомофобії та трансфобії".

У документі також наголошується, що такі країни, як Молдова, Польща і Росія повинні негайно і повністю виконати вердикти Європейського суду з прав людини у справах, пов'язаних із захистом прав представників сексуальних меншин.

Крім того, в рекомендаціях ПАРЄ чітко прописана вимога припинити обговорення в парламентах Литви, Молдови, України та Російської Федерації "законодавств або законопроектів про заборону так званої пропаганди гомосексуалізму", так як це "суперечить правовим зобов'язанням цих країн".

ПАРЄ також буде рекомендувати посилити роз'яснювальну роботу проти гомофобії з акцентом на школи та спортивні секції. Крім того, у пункті 6.2.4 йдеться про "необхідність створити курси для поліції (міліції), прокуратури та службовців державних інституцій з боротьби з гомофобією, трансфобією та дискримінації на грунті сексуальної орієнтації або гендерної ідентифікації".

Нагадаємо, що рекомендації Парламентської асамблеї Європи обов'язкові до виконання всіма країнами-членами РЄ. Більшість членів української делегації проголосували проти даних рекомендацій, решта представники України утрималися.

Зараз ви читаєте новину «Європа змусить українських політиків брати участь в гей-парадах?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

400

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути