середа, 26 листопада 2014 12:08

Європа втомлюється від конфлікту Росії з Україною - експерт

Європа втомлюється від конфлікту Росії з Україною - експерт
Фото: dv-gazeta.info

Заява голови Європейської ради Германа ван Ромпея про те, що Україна має стати федералізованою державою, є комічною. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Вже є прецедент зовнішньо нав'язаної федералізації - Німеччина. Хто федералізується зверху, окрім країни, яка окупована? Україна не вчинила злочинів ні в якій війні, щоб з нею так чинили. За європейськими мірками наше населення на 80 відсотків складають українці. Зараз, може, й більше. Де тут може бути федералізація? Це російська хвороблива уява нав'язала таку думку європейському істеблішменту. Тепер формує поле для компромісу. Якщо вже Росія так хоче федералізувати Україну, то хай для початку це в себе зробить. Їй таке більше підходить. Бо там відсутні вільні вибори. А у нас вони є. У нас у Верховній Раді може бути опозиція. У Держдумі - ні", - зауважив він.

За словами політолога, Європа починає втомлюватися від російсько-українського конфлікту. "Але вирішувати його коштом українців не правильно. Хай за рахунок Європи цим займаються. Вони через свою недалекоглядність, зокрема у блокуванні зближення України із НАТО у 2000-х роках, призвели до такої ситуації. Росія зміцнилася та розгорнула таку агресію. Цей злочинець зараз діє проти нас", - наголосив Цибулько.

Експерт вважає, що якщо Європа хоче домовлятися із Росією за спиною України, нехай пам'ятає, про свою недалеку історію та війни.

 

Зараз ви читаєте новину «Європа втомлюється від конфлікту Росії з Україною - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути