вівторок, 19 березня 2013 15:14

"Це варварство треба зупиняти" - Олійник про знесений "Свободою" паркан під парламентом

"Це варварство треба зупиняти" - Олійник про знесений "Свободою" паркан під парламентом
Володимир Олійник. Фото: www.transparentukraine.org

Дії народних депутатів від фракції "Свободи", а саме знесення паркану, який оточував Верховну Раду 12 грудня минулого року, підлягають перевірці.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Такі правопорушення підлягають перевірці. Наскільки там є ознаки злочину — це вже питання до слідчих органів, але якщо такі ознаки будуть встановлені, то чому мають робитися виключення для певної категорії громадян, яких не можна притягнути до відповідальності?", - поцікавився народний депутат від Партії регіонів.

За його словами, рішення про знесення паркану мало було проведено згідно із процедурою, а не вирішено народними депутати з опалу, оскільки подібні дії можна розглядати як хуліганські: "Є процедура. Врешті-решт має вияснити слідство, якщо ж таки проходить досудове слідство. Якщо це в рамках перевірки заяви, або самого факту, то треба дивитись який буде результат цього".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народна підтримка: у Ющенка - найменша, у Кличка - найбільша

"Все це варварство треба зупиняти. Дуже багато в Києві є і парканів, й інших речей, які не мають власника, але ж нікому не дано право ламати, самому приймати рішення про знесення. Якщо ж вчиняються певні дії відносно майна, в якого немає господаря, але ця дія викликає збурення в суспільстві, то це хуліганські дії. Якщо є бажання знести щось, то необхідне рішення суду, а самочинні дії ніколи не вітались", - резюмував він.

Нагадаємо, в ЗМІ поширилась інформація, що прокуратура Києва активно розслідує кримінальну справу за фактом умисного пошкодження паркану біля Верховної Ради під час мітингу 12 грудня минулого року. "Свободівцям" інкримінують різні статті (194, ч. 1; 293; 342, ч. 2; 345, ч. 2), за що і можуть посадити на 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Азаров спілкуватимуться лише з цивілізованими парламентарями

Як відомо, 12 грудня народні депутати від ВО "Свобода" спиляли паркан, що оточує Верховну Раду. Тоді міліція оточила місце спиляного забору і заблокувала вхід до парламенту.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок тоді заявив, що паркан спиляний через те, що "Верховна Рада є найвищим представницьким органом українського народу, тому народ має право доступу до неї".

Зараз ви читаєте новину «"Це варварство треба зупиняти" - Олійник про знесений "Свободою" паркан під парламентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

155

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути