середа, 24 грудня 2014 09:58

Якби підписав договір з ЄС, досі був би президентом - Янукович

Якби підписав договір з ЄС, досі був би президентом - Янукович
aif.ru

Екс-президент України Віктор Янукович заявляє, що міг би досі бути главою держави.

Про це йдеться в його інтерв'ю російському виданню "Аргументы и факты".

"Рішення було викликано усвідомленням величезних економічних втрат, які могла понести Україна. Звичайно, підпиши я цю угоду у Вільнюсі, напевно досі я займав би президентський кабінет і керував би країною. Західні лідери з радістю зустрічалися б зі мною і хвалили за "правильне рішення". Я навіть мав би великі шанси бути обраним на другий термін. Але це було б досягнуто ціною банкрутства половини української промисловості і неминучого значного падіння рівня життя населення. Мені не потрібна була влада такою ціною", - сказав Янукович.

За його словами, після підписання договору з ЄС в України виникли б "великі труднощі".

"Ми могли підписати його тільки за умови компенсації наших втрат, які могли виникнути від проблем у торгівлі з Росією. Перехід України на технічні стандарти ЄС в машинобудуванні, значне підняття дотацій в сільському господарстві до рівня ЄС - ці та безліч інших запитань були не під силу Україні. Але політики ЄС, наполягаючи на якнайшвидшому підписанні угоди, навідріз відмовлялися надати будь-яку компенсацію і переглянути економічну частину угоди з урахуванням пропозицій України. В тому числі шляхом розгляду вузьких проблем у форматі Україна - ЄС - Росія", - заявив екс-президент .

Зараз ви читаєте новину «Якби підписав договір з ЄС, досі був би президентом - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути