пʼятниця, 02 січня 2015 15:32

ЄС хоче створити російськомовний канал на противагу пропаганді Кремля

ЄС хоче створити російськомовний канал на противагу пропаганді Кремля

Близько половини країн-членів Європейського союзу підтримують ідею створення російськомовного телеканалу на противагу засиллю російської пропаганди.

Про це повідомив міністр іноземних справ Латвії Едгарс Рінкевічс в інтерв'ю BuzzFeed News, - пише "ТСН"

Як повідомив міністр, новостворений європейський канал буде подавати факти дуже виважено і ні в якому разі не стане ще одним інструментом для пропаганди. Крім того, це буде не цілком новинний ресурс, розважальні передачі також плануються. Серед тих, хто підтримує ідею створення нового медіа, - країни Скандинавії, Польща, Велика Британія та інші.

"Російський телебачення, особливо протягом останніх кількох років, було дуже агресивним, його продукт більше не може вважатися нормальними новинами або нормальною журналістикою, це більше інформаційна війна і пропаганда", - каже Рінкевічс. Ретрансляцію нового телеканалу в першу чергу розраховують налагодити на території Латвії та Естонії, оскільки там мешкає велика кількість російськомовного населення, які зараз дивляться пропагандистські канали.

Водночас, представник Латвійського національного телебачення Ріта Рудуша зазначила, що конкурувати з бюджетом російського телебачення важко. Адже бюджет однієї програми російського телебачення, яку показують у прайм-тайм, перевищує річний бюджет всіх російськомовних передач у ефірі латвійського телеканалу. Наприкінці року вітчизняні телеексперти виділили найбільш "витончені" інструменти маніпулювання читачами і глядачами, які використовують російські медіа.

Зараз ви читаєте новину «ЄС хоче створити російськомовний канал на противагу пропаганді Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути