неділя, 19 січня 2014 14:05

"ЄС буде робити все, щоб Україна не стала новою Білоруссю" - глава МЗС Швеції

"ЄС буде робити все, щоб Україна не стала новою Білоруссю" - глава МЗС Швеції
Фото: expert.ru
МЗС Швейцарії сподівається, що українська влада поступиться і перегляне прийняті 16 січня закони, зіткнувшись з критикою і нагадуванням про взяті на себе зобов'язання

Про це в інтер'ю "Громадське.ТБ" сказав міністр закордонних справ Швеціїї Карл Більдт.

"Ми зробимо все можливе, щоб на виборах у наступному році поважали існуючих кандидатів. А також подивимося, що можна зробити з боку ЄС, щоб Україна не стала новою Білоруссю, втративши і своє майбутнє і досягнення періоду незалежності", - сказав Більдт.

Глава МЗС Швеції заявив, що "драконівські закони", які взяла українська влада тепер будуть першими на порядку денному ЄС. У Раду Європи та ОБСЄ були направлені запити щодо ситуації, яка склалася. Разом з тим, він нагадав, що українська влада час від часу дає різні сигнали ЄС, то вони мають намір підписати асоціацію, то ні.

"Українська влада забуває, що ми будемо оцінювати не те, що вони говорять, а те, що вони роблять. А ми бачимо, що вони вдалися до суворого обмеження громадянських прав і свобод і це ключовий момент у відносинах між ЄС і Україною зараз", - заявив Більдт.

У понеділок на зустрічі глав МЗС країн ЄС буде обговорення ситуації в Україні. "Буде висока підтримка критичних заяв, які вже прозвучали в оцінках подій в Україні від керівників ЄС. Ми також чекаємо роз'яснень української влади щодо їх дій, а також ми чекаємо скасування законодавства, яке явно суперечить взятим зобов'язанням України перед різними європейськими організаціями", - пояснив Більдт.

"Ми будемо робити все, щоб Україна не перетворилася на нову Білорусь. Ми сподіваємося, що влада відступить і перегляне свої дії і рішення", - заявив голова МЗС Швеції.

Глава МЗС Швеції підтвердив, що ЄС і США ведуть активні переговори про введення санкцій. І цей діалог проходить дуже активно і варіант введення санкцій є дуже ймовірним.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович 17 січня підписав закони, які Верховна Рада прийняла на засіданні 16 січня.
Зараз ви читаєте новину «"ЄС буде робити все, щоб Україна не стала новою Білоруссю" - глава МЗС Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути