понеділок, 07 травня 2012 13:38

Експерти пророкують Януковичу серйозну розмову із Путіним про Тимошенко

Експерти пророкують Януковичу серйозну розмову із Путіним про Тимошенко
Відсутність Януковича на інавгурації Путіна не є демаршем - експерт. Фото: polittech.org

Не варто вважати відсутність президента України Віктора Януковича на інавгурації Володимира Путіна в Росії демаршем.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Сам Янукович ніколи не прив'язував стосунки із Росією до участі в інавгурації. Але він говорив про те, що після цієї події відбудеться зустріч на рівні президентів двох держав", - зазначив він.

За словами політолога, Україні в інавгураційному сценарії Путіна не виділена якась окрема місія.

"Тому не можна говорити про існування програми проти нас. Інша справа, що в стосунках Україні та Росії існує ряд питань, зокрема щодо російських заяв про справу Юлії Тимошенко, які будуть винесені в окрему розмову Путіна та Януковича. Вона буде жорсткою, в умовах тет-а-тет, без офіціозу. Це може відбутися через два-три тижні", - зауважив Цибулько.

У свою чергу експерт Сергій Таран наголосив, що відсутність президента України на інавгурації Путіна ні про що не говорить.

"У зовнішній політиці із приходом Путіна на посаду президента нічого не змінилося. По суті він керував Росією, будучи прем'єр-міністром. Тому не варто очікувати радикальних змін від того, що він пересів із одного крісла в інше", - пояснив він. "У зв'язку із тим, що Янукович не поїхав на інавгурацію, і враховуючи заяву Путіна про готовність прийняти на лікування Юлію Тимошенко, виникає певна інтрига. Не треба забувати, що причиною того, що екс-прем'єр опинилася за ґратами, був газовий контракт із РФ. Янукович сам себе поставив у ситуацію, коли на будь-якій міжнародній зустрічі буде ставитися питання про Тимошенко", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пророкують Януковичу серйозну розмову із Путіним про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути