понеділок, 21 жовтня 2013 21:16

Експерт розказав, як Янукович може залишитися біля розбитого корита

Експерт розказав, як Янукович може залишитися біля розбитого корита
Андрій Золотарьов Фото: zaxid.net

Заява про те, що Великобританія, Нідерланди і Швеція не приймуть позитивного щодо підписання Угоди про асоціацію без вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко, є шантажем. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Західні політики, можливо, не кращі, аніж наші. Але вони змушені озиратися на громадську думку і на сприйняття ситуації журналістами та опонентами. Ризик втрати політичного обличчя та виявитися лохом, якого обіграли у наперстки на єнакіївському вокзалі, є потужною рушійною силою для прийняття рішення. Наприклад, якщо та ж Мальта заявить про те, що без Тимошенко питання не вирішується, вона здатна його заблокувати. Я не радив би українській владі гратися у наперстки з такими політиками як Кокс та Меркель. Це великий ризик залишитися біля розбитого корита. Тоді в грудні доведеться йти до Москви", - зазначив він.

За словами експерта, питання, коли випустять Тимошенко, можна прирівняти до того, коли звільнять прем'єра Миколу Азарова.

"Все залежить від однієї людини і від тарганів, які бігають у неї в голові. Тому тут відповідь не можна спрогнозувати. Є інститут помилування. Для того, аби ним скористатися, Януковичу потрібні аркуш паперу та ручка — все. Але він боїться виявитися слабким в очах своїх виборців — людиною, яку нахилили. Він колись казав, що Донбас ніколи не поставлять на коліна. Тому острах стати чужим є потужною мотивацією для Януковича. Хоча він сам себе загнав у це складне становище. Рішення про ув'язнення Тимошенко було політичним. Тому як загнав себе, так треба і виходити", - наголосив Золотарьов.

Політолог вважає, що Януковичу випустити Тимошенко заважає психологічний фактор.

"Для нього усі страхи світу сконцентрувалися навколо особи жінки, яка знаходиться у лікарні "Укрзалізниці". Кожний наступний крок робить його становище гіршим від того, що є. Він боїться, що Юлія Володимирівна на наступний день після того, як виїде за кордон, опиниться не в "Шаріте", а в Бундестазі, і виступатиме там з палкими речами про те, яка погана українська влада — як вона краде і гнобить свій народ. Це нагадуватиме Леніна в еміграції", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розказав, як Янукович може залишитися біля розбитого корита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути