пʼятниця, 23 вересня 2016 14:35

Що буде з Угодою про асоціацію без Нідерландів

Що буде з Угодою про асоціацію без Нідерландів
slovoidilo.ua

Відсутність ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію з ЄС не зашкодить євроінтеграції України.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст Богдан Кушнірук.

"Угоду про асоціацію між Україною та ЄС уклали таким чином, що її політична та економічна частини діють окремо. Зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом вже діє. Це - головний аспект Угоди. Адже він містить серйозні взаємні зобов'язання в сфері торгівлі. Політична частина - досить декларативна, проста, не має серйозних зобов'язань.

Якщо Нідерланди не ратифікують Угоди, це де-факто нічого не змінить. Економічна її частина продовжить дію в повному обсягу, вона влаштовує усіх. Це - найголовніше", - сказав економіст.

"На референдумі люди швидше проголосували проти самого ЄС, а не проти приєднання України. Симптом цього референдуму - євроскептицизм в Нідерландах, який підживлюють праві популісти. Європа сама тепер не знає, що їй робити з цією відмовою ратифікувати Угоду. Потрібно завершити її юридичне оформлення, але в історії немає подібних прецедентів. Щоб країна відмовлялася ухвалити таку просту та суто декларативну політичну угоду", - розповів Кушнірук.

У цій ситуації Україна має спокійно спостерігати за розвитком ситуації, вважає експерт.

"Швидше за все, справа завершиться тим, що Нідерланди узгодять із Брюсселем припинення дії деяких аспектів Угоди з Україною на своїй території. Це остаточно закриє це питання", - каже Кушнірук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не ратифікуємо асоціацію Україна-ЄС - прем'єр Нідерландів

Нагадаємо, 22 вересня прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що парламент країни не ратифікує Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Жителі країни висловилися проти ратифікації Угода на квітневому консультативному референдумі.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з Угодою про асоціацію без Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути