вівторок, 19 лютого 2013 15:49

Експерт порадив нардепам не "піаритися" на персональному голосуванні, а змінити регламент ВР

Експерт порадив нардепам не "піаритися" на персональному голосуванні, а змінити регламент ВР
Вадим Карасьов. Фото: glavcom.ua

Питання персонального голосування є надуманим, бо необхідно повністю змінити регламент парламенту.

Таку думку на прес-конференції у Києві висловив політолог Вадим Карасьов.

Говорячи про те, як опозиція та влада можуть зараз домовитися щодо розблокування Верховної Ради та персонального голосування, він наголосив:

"Це, по суті, не має значення. Зрозуміло, що повністю персонального голосування не буде. Партія регіонів це виключає. Якби вони цього хотіли, то вже давно би до цього прийшли. Сенсорної кнопки теж не буде. Бо це (питання особистого голосування — ред.) проблема не техніки, це проблема тактики і стратегії парламентської боротьби".

Експерт переконаний, що який би формат не придумали лідери парламентських фракцій, саме питання персонального голосування є лише піаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У блокуванні Верховної Ради зацікавлені олігархи — експерт

"В принципі, проблема персонального голосування надумана. Бо у (західних) парламентах взагалі немає такої норми, коли більшість кожен день працює і голосує від конституційної більшості парламенту. У політології це називається "демократичним більшовизмом". І в інших парламентах зазвичай працює відносна більшість. Навіть в британському парламенті неможливо зібрати всіх (депутатів), щоби вони сиділи кожен день і голосували", - пояснив Карасьов.

Він додав: "Потрібно зробити так: якщо є якісь серйозні голосування, наприклад, по бюджету, або такі, які змінюють електоральну систему, то має бути абсолютний мажоритаризм, тобто більшість від конституційного складу. Але якщо розглядається якийсь закон про ветеринарні стандарти і т.д., то навіщо там бути присутній конституційній більшості? Нехай кворум буде у 300 голосів, і вже більшість від цих 300 (і прийматиме рішення)".

"Це питання регламенту і вирішується дуже просто. Тому потрібно сьогодні зробити так, щоби змінити регламент", - зауважив політолог.

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт порадив нардепам не "піаритися" на персональному голосуванні, а змінити регламент ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути