субота, 20 лютого 2016 13:49

Експерт пояснив, як електронне декларування вплине на фінансову підтримку України

Експерт пояснив, як електронне декларування вплине на фінансову підтримку України
Частина парламенту підтримує електронні декларації у повному обсязі. Фото: dt.ua

На фінансування Міжнародного валютного фонду не варто розраховувати, поки в Україні не з'явиться закон про електронне декларування.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній голова Секретаріату президента, громадський діяч Олег Рибачук.

"Європейці пильно слідкують за діями української влади та швидко реагують. Посол ЄС в Україні Ян Томбінський був просто розлючений тим, як змінили закон про електронне декларування. Це просто вивело його із себе. Це ж не перший раз депутати намагаються обдурити партнерів. Спочатку закон рік не міг попасти у порядок денний. Потім Андрій Деркач зробив скандальну поправку, яка нівелює зміст цього закону", - каже Рибачук.

Парламентська більшість "вперто не хоче приймати закон, який є базовим для європейців", переконаний експерт.

"Закон створює для чиновників-корупціонерів складні умови. Треба буде декларувати своє майно та майно родини. А також усі речі, якими вони користуються. А за неповне декларування передбачена кримінальна відповідальність. Також доведеться відповідати звідки взяв гроші на ці речі. Натомість депутати підняли рівень доходу, який потребує електронного декларування. Цим вихолостили закон. Але через МВФ Євросоюз дотисне. На фінансування Фонду без цього закону не варто розраховувати", - говорить він.

Як повідомляли на сайті Gazeta.ua, вже цьогоріч українські чиновники звітуватимуть в електрон­ному форматі про доходи й майно. Але покарання за недостовірність даних відклали до 1 січня 2017-го. Йдеться про ув'язнення на два роки та заборону обіймати певні посади протягом трьох років. У декларації мають повідомляти про майно вартістю від 150 мінімальних заробітних плат замість 50. Про подарунки - якщо вони коштують понад 150 мінімальних зарплат. Раніше йшлося про п'ять.

При цьому посол Томбінський говорив, що закон про електронне декларування (№36755) має бути приведений у відповідність до міжнародних стандартів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже важливо, що ЄС пов'язує безвізовий режим з проведенням антикорупційних реформ"

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, як електронне декларування вплине на фінансову підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути