Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2013 19:12

Експерт назвав підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС політичною поразкою Росії

Експерт назвав підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС політичною поразкою Росії
Володимир Лановий. Фото: news.liga.net

Підписання Україною Угоди про асоціації з Євросоюзом — це морально-політичне фіаско Росії. Російська влада не зможе пояснити народові відмову України від співдружності. Таку думку висловив у коментарі Gazeta.ua президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

"Навіщо Росії у цьому Митному союзі Україна? Це нічого не дасть. Також у цьому немає економічного успіху і потреби. Росія все одно торгує з Китаєм, Європою значно більше і по газу, і по нафті. Дійсна мета — показати росіянину, що ми знову сильні, імперія і під нами інші країни. Якщо Україна матиме певні успіхи, то російська влада буде замовчувати. Росія не може йти у Європу, а нас відпускати теж не хочуть. Хочуть, щоб Європа прийшла до них, була до них ближче і ніби Росія у центрі світу", - розповів Лановий.

За словами Володимира Ланового, приєднання України до Митного союзу і відмова від Євросоюзу є неможливою з юридичної точки зору. "У нас зовсім інші підходи до Митного регулювання зовнішньої торгівлі. Україна практично вільно вивозить товари, не має митних зборів, окрім шкіри та металобрухту. Росія ж при вивозі товарів обкладає митом від 60 позицій. Нам пропонують війти з ними в спільний торговельно-економічний простір і встановити при вивозі товарів з нашої території за межі Митного союзу також 110 видів мита. Думаю, це для нас неприйнятно, тому що ми і так майже нічого не продаємо за кордоном. Нам пропонують жити у російському просторі. Купуватимо їх автомобілі, які надходитимуть без мита. Нагадує те, як було у Польщі, Чехословаччині, Угорщині за радянського часи. Нібито вільні країни, але в економічному, валютному та фінансовому плані підпорядковані Москві", - додав він.

Нагадаємо, вчора радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив у інтерв'ю "Ехо Москви", що Україна повинна збалансувати свій платіжний баланс. Інакше її протягом півроку чекає дефолт. Єдиним порятунком України від дефолту Глазьєв назвав відмову України від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і приєднанням до Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС політичною поразкою Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

219

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути