Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2013 22:07

Експерт: на зустрічі з Януковичем Яценюк надує щоки та показуватиме, що він крутий

Експерт: на зустрічі з Януковичем Яценюк надує щоки та показуватиме, що він крутий
Михайло Погребинський Фото: poltava.pl.ua

На зустрічі із президентом Віктором Януковичем, опозиційні лідери будуть показувати, що вони щось вимагають, тому саме вони матимуть найбільше користі від неї. Про це Gazeta.ua сказав директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"Відбудеться зустріч , чи ні – ще не відомо, хоча і запланована на середу. Кличко ж сказав, що не піде на неї. Думаю, що таки відбудеться", - висловив думку директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень.

Окрім того, на його думку, опозиційні лідери лише виграють від цієї зустрічі.

"Очевидно, що для Тягнибока зустріч ця дає додаткову легітимізацію його політичної сили, та можливість говорити, що він зустрічається із президентом України – це для нього важливо", - пояснив він.

Також, політолог зауважив, що "щодо Яценюка, то там складніша ситуація, оскільки там багато є претензій до нього, і нібито що він веде переговори із Банковою...".

"Але, загалом, він буде намагатися використати зустріч на свою користь, та буде надувати щоки. Це звичайна модель поведінки Яценюка, він буде показувати, що він крутий. Намагатиметься говорити відповідним тоном із президентом", - підкреслив Погребинський.

"Від зустрічі більше користі – для опозиції. Те, що президент погодився із ними зустрітися – додає їм ваги. Вони блокують парламент, не можуть домовитися, йдуть до президента. А буде виглядати, що президент готовий вислухати їхні вимоги. Які ще вимоги? У вас меншість, вас треба в ній і вчитися працювати", - наголосив експерт.

Водночас, директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень підкреслив, що не бачить "підстав для такої зустрічі, а те, чому він погодився, то, мабуть, хтось йому радить".

"Швидше за все, його переконують, що він - миротворець, що має виглядати, як людина, яка готова йти на переговори. Якщо вони ставлять питання, на які президент не готовий відповісти, то навіщо така зустріч? Важко сказати", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні глава держави Віктор Янукович запросив на зустріч до Адміністрації президента керівників парламентських фракцій і голову Верховної Ради на середу, 19 червня. "Батьківщина" вже передала президентові шість питань для обговорення під час завтрашньої зустрічі.

Водночас, лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко заявив, що не бачить сенсу у зустрічі президента з керівниками фракцій та головою парламенту, яка запланована на середу в Адміністрації президента, оскільки вона має відбутися в стінах парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: на зустрічі з Януковичем Яценюк надує щоки та показуватиме, що він крутий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути