неділя, 20 грудня 2015 11:34

Екс-нардеп сказав, як би Порошенко мав відреагувати на скандал між Аваковим і Саакашвілі

Екс-нардеп сказав, як би Порошенко мав відреагувати на скандал між Аваковим і Саакашвілі
фото: фейсбук

Президент Петро Порошенко мав би домагатися звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі. Так в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Порошенко не пішов на кадрові рішення. Хоч логічно було вигнати обох — і Авакова, й Саакашвілі. Але міністра внутрішніх справ формально звільнити може тільки Верховна Рада. Навряд чи реально заручитися підтримкою 226 нардепів. Якщо ж голоси знайдуться, то розвалиться коаліція. Бо з неї вийде "Народний фронт". Прем'єр фактично шантажує президента цим. Той же доручив Саакашвілі критикувати Яценюка і його оточення. Одеський губернатор робить це. Але є некерований і часто переходить межу. Це — проблема для президента", - зазначив він.

Чоновіл припускає, що Саакашвілі хоче стати прем'єр-міністром.

"Він — дуже амбітна людина. Тим більше, уже був президентом Грузії. Але проти нього дві обставини. Перше: надмірна емоційність, непрогнозованість. Для посади прем'єра це — погано. Друге: можливі негативні соціальні наслідки. У Грузії він провів прекрасну адміністративну й реформу правоохоронних органів. Але зміни в соціально-економічній сфері були й не надто ефективними, й антисоціальними. Вони дадуть результат років за 10. Якщо таке запустити в Україні — суспільство вибухне, буде повстання", - додав Чорновіл.

Нагадаємо, у понеділок на засіданні Ради реформ посварилися міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі. Губернатор назвав міністра злодієм, корупціонером. На що той наказав йому забиратися з України.

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп сказав, як би Порошенко мав відреагувати на скандал між Аваковим і Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути