понеділок, 26 грудня 2011 20:18

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Екс-губернатор порівняв справу Тимошенко з судом над більшовиками

Екс-губернатор порівняв справу Тимошенко з судом над більшовиками

Колишній народний депутат і екс-губернатор Полтавщини Валерій Асадчев вважає, що опозиція має об'єднати зусилля для визволення Юлії Тимошенко із в'язниці. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Я був один з небагатьох людей, який дуже багато сперечався з Юлією Володимирівною, - розповів Валерій Михайлович. - І в бюджетному комітеті парламенту, і у виконавчій владі. Але зараз настав той момент, коли ми повинні забути усі політичні суперечки. Бо сьогодні Тимошенко уособлює те, що може зробити система з людиною. Після того, як вирок по справі Тимошенко набув чинності, уся опозиція має зібратися і заявити, що наша головна мета — визволити Юлію Володимирівну. Це буде наша головна перемога".

На думку Асадчева, існують історичні паралелі між сталінськими репресіями і справою екс-прем'єрки.

"Перші процеси над більшовиками були дуже публічними і тривалими, - каже він. - Зінов'єва, Камєнєва та інших видних діячів позбутися було не так просто. Але коли Сталін завершив ці процеси, то про наступні ніхто й не знав. Людей судили "трійки" без усякого захисту, без дотримання норм процесуального кодексу. Справа Тимошенко - це рубікон шляху до "трійок". Українське суспільство, яке пережило голодомори, репресії, розстріли, не повинно допустити, щоб ми його перейшли. Тому треба забути всі суперечності та помилки і стати на захист Тимошенко. Треба зробити усе, щоб вона була на волі. Бо це вже боротьба не за неї, а за демократію".

Асадчев переконаний, що кримінальна справа Тимошенко сфабрикована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі не сумніваються у справедливому рішення Євросуду, але Тимошенко це не звільнить

"Справа, яку на неї завели, просто вигадана, - впевнений політик. - Її не існує. Справу проти колишнього президента Леоніда Кучми, якого підозрюють у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе, закривають. А людину, яка нікого не наказувала вбивати, засуджують до семи років. Це неспівставні речі. І про це говорить весь світ, навіть Росія. Не можна так зневажати світову думку. Після всього цього звільнення Тимошенко є питанням честі опозиції і всієї Української держави. У мене було багато претензій до Юлії Володимирівни. Але все це треба відкинути. На карту поставлений суспільний лад країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції шкодують, що апеляцію у справі Тимошенко відхилили

Влада зайшла у цій справі настільки далеко, що тепер боїться Тимошенко, переконаний екс-губернатор.

"Якщо вона буде на волі, то є дуже велика ймовірність її перемоги на наступних президентських виборах. Для Януковича це найсерйозніший конкурент. Можливо, у цій справі президента підставили, і він не усвідомлював, що робить. Але тепер долею Тимошенко поставлена на кін демократія в Україні", - підсумував Асадчев.

Зараз ви читаєте новину «Екс-губернатор порівняв справу Тимошенко з судом над більшовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути