понеділок, 15 вересня 2014 12:25

Подвійна стратегія Європи рятує Україну - німецькі ЗМІ

Подвійна стратегія Європи рятує Україну - німецькі ЗМІ
Фото: tsn.ua

Європа збільшить тиск на Путіна і російську економіку і одночасно піде назустріч в іншому місці, в результаті чого Москва припинить дестабілізувати ситуацію на сході України.

Про це пише політичний оглядач німецької газети Die Welt Крістоф Шільтц.

"Звучить парадоксально: з одного боку, Євросоюз йде на істотне посилення санкцій проти Росії, а з іншого - робить серйозну поступку російському президенту Путіну в одному з ключових питань і на деякий час відкладає скасування митних зборів для українських товарів та приведення української економіки до європейських стандартів. Робиться це для того, щоб російській економіці, яка тісно переплетена з українською, не було завдано дійсно істотної втрати".

"Це не протиріччя, а мудра подвійна стратегія", - пише політичний оглядач.

Її розрахунок: Європа збільшить тиск на Путіна і російську економіку і одночасно піде назустріч в іншому місці, в результаті чого Москва припинить дестабілізувати ситуацію на сході України: "Виходить щось на зразок палиці і простягнутої руки - тобто передумов для того, щоб Путін змінив свою позицію ".

При цьому нові санкції, продовжує журналіст, "призведуть до посилення відтоку капіталу і відтоку інвестицій з Росії, що стане ще одним серйозним ударом по російській економіці, яка аж ніяк не квітуча і не гігантська, а тендітна і в багатьох галузях непродуктивна."

"Цілком можливо, що з часом сукупність санкцій призведе до того, що олігархи, відчувши можливі наслідки для свого бізнесу, відвернуться від Путіна. Це було б небезпечно для нього, оскільки Путін сподівається залишитися у владі до 2024 року. Так що є надія, що московський самодержець нарешті прийде в себе", - зазначає Шільтц.

Зараз ви читаєте новину «Подвійна стратегія Європи рятує Україну - німецькі ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути