субота, 01 листопада 2014 00:48

Доставка "гумконвоя" з РФ на Донбас порушує українське законодавство - заява МЗС

Доставка "гумконвоя" з РФ на Донбас порушує українське законодавство - заява МЗС
Фото: lg-news.net

Доставка гуманітарної допомоги з території Російської Федерації для жителів Донбасу проводилась в спосіб, який порушує законодавство України. Про це заявляють в Міністерстві закордонних справ України.

"Українська сторона неодноразово доводила до російської сторони позицію, що доставка гуманітарної допомоги має здійснюватися виключно відповідно до чинного законодавства України та загальноприйнятої міжнародної практики", - йдеться в заяві МЗС України.

Зокрема в повідомленні відзначили, що вантажі і транспорт підлягають прикордонному і митному контролю з боку українських прикордонних та фіскальних органів при в'їзді в Україну та виїзді з України.

"Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), як авторитетна спеціалізована неурядова організація отримує, доставляє і розподіляє міжнародну гуманітарну допомогу серед мирного населення окремих районів Донецької та Луганської областей. У переданому російською стороною переліку вантажів містилися товари, які відповідно до Закону України "Про гуманітарну допомоги" не можуть бути визнані як гуманітарна допомога. З урахуванням цього, а також з метою недопущення ввезення на територію України зброї, військової техніки, боєприпасів та товарів військового призначення, групою прикордонної та фіскальної служб України в російських пунктах пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" було здійснено спостереження за переміщенням російського гуманітарного вантажу через державний кордон України", - підкреслили в заяві МЗС.

Водночас, важливо те, що російська сторона не передала вантаж до МКЧХ, а Комітет не був у будь-який спосіб залучений до його доставки і розподілу серед населення.

"Україна завжди відкрита для міжнародної гуманітарної допомоги в цілях забезпечення невідкладних потреб мирного населення, постраждалого внаслідок дій терористичних організацій в Донецькій і Луганській областях України. Умови вступу до України іноземної гуманітарної допомоги є загальними для всіх донорів. Російська Федерація не може бути винятком", - підсумували в заяві.

Зараз ви читаєте новину «Доставка "гумконвоя" з РФ на Донбас порушує українське законодавство - заява МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути