середа, 11 грудня 2013 10:31

Донецький євромайдан шокований віроломством Януковича
13

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

Активісти донецького євромайдану підготували звернення у зв'язку з подіями в Києві в ніч на 11 грудня:

"Ми обурені тим, що влада України пішла за силовим сценарієм, спробувавши знищити народний, мирний Євромайдан. Ще учора, з особливим цинізмом, президент Янукович заявляв про готовність вести конструктивні переговори і не порушувати прав і свобод громадян України, а насправді вже затвердив віроломний план нападу на учасників Євромайдану. Без оголошення надзвичайного стану влада України порушила Конституцію України і віддала черговий злочинний наказ про зачистку центру Києва. Ми, жителі міста Донецька, представники різних політичних поглядів і думок, єдині в тому, що кожен громадянин має право на власну думку і на мирний протест. Ми повністю солідарні з позицією учасників Євромайдану в Києві. Тисячі дончан усім серцем переживають за майбутнє нашої Батьківщини, за гідну долю наших дітей та за благополуччя нашого краю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В автобуси з правоохоронцями полетіли димова шашка і петарди

Активісти зажадали негайного припинення силового тиску на мирний протест в Києві та інших містах, беззастережного дотримання Конституції, негайного звільнення усіх затриманих активістів Євромайдану, відставки міністра внутрішніх справ України Захарченка і Кабміну.

Увечері 10 грудня на донецькому євромайдані тривав збір речей і грошей для підтримки протестуючих в столиці. У пам'ятника Шевченка мітингували більше ста чоловік. Багато промовців говорили про те, що виборцям Януковича необхідно покаятися за свою помилку.

Несподівано акцію протесту вирішив підтримати житель одного з найближчих будинків. Невідомий чоловік вийшов на балкон і почав розмахувати прапором Євросоюзу.

Відразу декілька джерел повідомили кореспондентові Gazeta.ua про те, що з Донецької області в столицю формуються автобусні колони з робітниками великих підприємств, які належать олігархам з ПР. Співробітників цих підприємств змушують брати участь в столичному антимайдані під страхом звільнення.

Під час донецького мітингу на підтримку Януковича 4 грудня генеральний директор "Донецької вугільної енергетичної компанії (ДУЭК)" Олександр Потапенко пригрозив: "Ми можемо нагадати, яку силу має шахтарський колектив, ми можемо довести це не тут, а в Києві". Проте, вже наступного дня він відмовився підтвердити, що відправляє підлеглих в "похід на Київ".

Відомо, що на мітинг 4 грудня "регіоналам" не вдалося зібрати обіцяні 15 тисяч учасників, оскільки деякі колективи відмовилися від участі, а інші не змогли забезпечити потрібну кількість мітингуючих. Кажуть, що об'єднання "Красноармійськвугілля" отримало вказівку відправити на провладний мітинг 15 автобусів, але змогло організувати лише 6. Автобуси формувалися за бюджетні гроші (об'єднання є державним). Усіх працівників, що брали участь на мітингу за Януковича, переконали підписати заяву на відпустку за свій рахунок на 1 день.

Зараз ви читаєте новину «Донецький євромайдан шокований віроломством Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути