середа, 05 вересня 2012 22:29

Донецькі студенти: Сьогодні обмеження мирних протестів, завтра - кийки і сльозогінний газ
7

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

Сьогодні, 5 вересня перед Донецькою облдержадміністрацією відбулася студентська акція з вимогою відкласти законопроект №2450 "Про порядок організації і проведення мирних акцій", яким влада передбачає обмежити конституційні права громадян.

В акції взяли участь приблизно 20 студентів. Вони намалювали плакат із написом "Фіг вам, а не 2450". Потім влаштували міні-перформанс. Юнак, який зображав скандальний законопроект, зв'язав руки представникам різних верств населення і заклеїв усім роти. А учасник із написом "демократія" звільнив товаришів від цього. Протестуючі скандували: "Збиралися, збираємося і будемо збиратися!"

"Цей законопроект стосується кожного, він не пройшов європейський аналіз, не отримав схвалення. Він дозволить заблокувати через суд буквально кожну акцію. Торік у країні було дві тисячі мирних зібрань, а це останнє, оскільки в подальшому можна буде заборонити людям відстоювати свої права. Ми ще не Росія, де за 5 днів потрібно попереджати про мирні акції і не Білорусь, де люди проводять протести мовчки і аплодуючи, але Україна до цього рухається", - заявив один із організаторів Дмитро Дядик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть втратити відвойований простір свободи

Він один із тих хлопців, які 27 березня були затримані донецькою міліцією за образу президента, коли проводили акцію на підтримку студентів із Херсонщини (та акція проходила в рамках всеукраїнської акції "Міліція - досить клеїти молодь!").

"Ми за півроку понад 300 разів виступали в Донецьку проти корупції місцевих чиновників, - розповідає Євген Семехін із "Демократичного альянсу". - І, враховуючи "любов" влади до наших заходів, я впевнений, що кожна наша акція буде заборонена через суд і перетвориться в незаконну, якщо цей законопроект пройде. Адже ми повинні попереджати про акцію, яку готуємо, за 3 дні, а цього часу достатньо, щоб встигнути прийняти потрібне їм рішення в суді, тобто заборонити. До того ж ми деякі акції за 3 години організовуємо, а не за 3 доби - так було, коли ми тут, у Донецьку, виступали проти знищення Андріївського узвозу в столиці. Сьогодні вони візьмуть свій антиконституційний закон, а завтра учасників мирних зібрань чекають кийки та сльозогінний газ. У 2010 році такий закон хотіла БЮТ, а тепер Партія регіонів. Владі не потрібні незадоволені".

Зараз ви читаєте новину «Донецькі студенти: Сьогодні обмеження мирних протестів, завтра - кийки і сльозогінний газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути