середа, 12 вересня 2012 03:26

Донецькі кандидати від опозиції імітують боротьбу?

Донецькі кандидати від опозиції імітують боротьбу?

Донецька область не побачить повноцінної боротьби, опозиціонери з числа місцевих активістів, які не мають досвіду і грошей, не зможуть скласти реальної конкуренції на виборах до парламенту, шанси опозиціонерів мажоритарників мінімальні. Така думка експертів "Комітету виборців України", якою вони поділилися на прес-конференції в Донецьку 11 вересня.

- Я знаю менше десяти - може бути, п'ять опозиційних кандидатів в області, які проводять роботу з виборцями, - відзначає голова Донецької обласної організації "Комітету виборців України" Сергій Ткаченко, - Решта опозиціонери не мають наміру перемогти.

Підтвердження такого висновку спостерігачі вбачають у небажанні опозиційних кандидатів оскаржувати в судах незаконні дії своїх конкурентів з партії влади.

- Відомі менше 20 випадків звернення до суду з позовами про визнання незаконними дій провладних кандидатів. Фактів нарушния їх прав набагато більше, але вони не хочуть відстоювати свої права. Більшість кандидатів від ПР не відповідають елементарним критеріям чесності, але їхні опоненти від опозиції не помічають цього, або не можуть цим скористатися. Опозиційні кандидати в Донецькій області не мають доступу до ЗМІ, у них немає можливості зустрічатися з трудовими колективами. Але вони не хочуть сваритися з владою. Або не можуть захищати свої інтереси, - зазначив Ткаченко.

Так само на думку спостерігачів "Комітету виборців України" близько половини кандидатів за мажоритарними округами Донецькій області є технічними.

- Спробуйте знайти цих людей - ви їх не знайдете, їх телефони мовчать.

Так само "Комітет виборців України" вважає, що невелика кількість кандидатів - у деяких округах Донеччини за перемогу борються по 4 людини - говорить про те, що партія влади не сумнівається у своїй перемозі.
- Там, де вони не впевнені, там реєструються технічні кандидати, як, наприклад, в окрузі 43, де зареєстровано 17 кандидатів, - сказав Gazeta.ua Сергій Ткаченко.

У Донецькій області зафіксовано найменше кількість кандидатів балотуються в одному окрузі - 7.8, в той час як середня кількість кандидатів в одному окрузі по Країні одно 14.

Тільки Партія регіонів і КПУ висунули своїх кандидатів по кожному округу з 21, які є в Донецькій області. Об'єднана опозиція висунула в Донецькій області 19 кандидатів. "УДАР" висунув 20 своїх кандидатів. Одного кандидата "відрядила" на вибори до ВР "Свобода" (в місті Єнакієве). Число виборців в донецькому регіоні дорівнює 3 млн. 411,5 тис. чол.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі кандидати від опозиції імітують боротьбу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути