понеділок, 12 травня 2014 18:25

"Донецька республіка" попросила Росію приєднати її до себе

"Донецька республіка" попросила Росію приєднати її до себе
Фото: jankoy.org.ua

"Донецька народна республіка" проголосила себе суверенною державою за підсумками свого так званого "референдуму" і попросилася до складу Росії. Про це заявив в понеділок лідер сепаратистів Денис Пушілін, пишуть РІА "Новости".

Він зачитав "відозву ДНР" за підсумками "референдуму".

"Виходячи з волевиявлення народу Донецької народної республіки і для відновлення історичної справедливості просимо Російську Федерацію розглянути питання про входження ДНР до складу Російської Федерації", - зачитав Пушілін.

У "відозві" також йдеться про те, що сепаратисти вищим органом влади вважатимуть Верховну раду, яку формує "уряд ДНР" та Рада безпеки.

Як відомо, в понеділок прес-служба Кремля заявила, що "в Москві з повагою ставляться до волевиявлення населення Донецької та Луганської областей". У Путіна висловили сподівання, що "практична реалізація підсумків референдумів пройде цивілізованим шляхом, без будь-яких рецидивів насильства, через діалог між представниками Києва, Донецька і Луганська".

Співробітник ГРУ ГШ Росії Стрєлков в понеділок оголосив себе "головнокомандуючим" і фактично оголосив війну Україні.

У Європі, США та Україні уже заявили, що сепаратистські опитування не мають жодної юридичної сили і є нічим більшим за провокацію.

Зараз ви читаєте новину «"Донецька республіка" попросила Росію приєднати її до себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути