середа, 19 березня 2014 16:21

Донецька міліція не заважає проросійським активістам блокувати військових

Донецька міліція не заважає проросійським активістам блокувати військових
Фото: lg.vgorode.ua

Другу добу в селі Парасковієвка Артемівського району Донеччини козаки і місцеві жителі не дають військовим вивантажити зброю, яка знаходиться на території держпідприємства "Артемсоль" в соляних шахтах.

-В цей момент зривається видача озброєння для забеспечения збройних сил згідно розпорядження Міноборони, - говорить заступник командира частини підполковник Едуард Лебеденко. - Ми отримали розпорядження повністю укомплектувати увесь військовий склад. Усі структури оповіщені, яке буде рішення - не знаю.

Напередодні увечері в частину приїжджав начальник міліції Сергій Братков, оповіщено обласне управління МВС та СБУ, але силові структури міста і області фактично усунулися від вирішення проблеми.

За словами військових, їх керівництво вимагає розблоковувати склад і продовжувати виконувати накази.

Біля шахти проросійські активісти розмістили польову кухню, поставили намет, спорудили блок-пост. Дрова і продукти на місце блокування привозять "Газелями". Бачили на блок-пості й місцевих депутатів від ПР. Активісти підвозять так само і автомобільні скати. Учасники акції вільно заходять на територію шахти. Керує тими, хто блокує військових козак пенсіонер на ім'я Віктор Беспалов з нашивкою козачого підрозділу з міста Соледар.

- Війни зараз ні з ким немає, - запевняє пан Беспалов. - Озброюють Правий сектор і бандитів, які погрожують: ми прийдем на Донбас і поставимо Донбас на коліна. Це, природно, примушує народ перешкоджати. Озброїли Правий сектор, а вони грабують банки і називають себе Національною гвардією. Учора на Західну Україну намагалися вивезти зброю, а ми їх зупинили. Народ Донбасу боїться, що ця ж зброя обернеться проти нас. Міліція тут була і сказала, щоб тільки був порядок.

Ті, що блокують, стверждують, що серед них знаходяться представники не лише Артемівського району, але і Донецька. Усі вони нібито приїхали по заклику в соціальних мережах.

Військові розгублені і не знаю що робити. За їх словами, напередодні серед козаків були нетверезі люди, які пропонували їм продати зброю.

У прес-службі обласної міліції запевняють, що про блок-пост проросійських активістів "не чули".

Прес-офіцер міліції Артемівська так само заявив ЗМІ, що ніяких заяв від військових не поступало.

- Організаторами блокування є робітники Артемівського заводу кольорових металів (це підприємство братів Клюєвих) та місцева депутатка від ПР, яка є вільнонаймана військової частини. Ця депутатка має доступ до секретної інформації - вона знала про те, що сьогодні відбудеться відвантаження зброї. На блокування приїздила авто з російськими номерами Кіа Ріо блакитного кольору номер Т227 КЕ рег 123 (Краснодар). В авто були 4 кремезні чоловіки, вони вели розрахунок з організаторами - передали пакунок з грошима. На тому тижні я писала чільнику УСБУ Наливайченку про те що ця депутатка - ця вільнонаймана у в/ч - підбурювала військових переходити на бік проросійських активістів, - повідомляє місцевий правозахисник Галина Олійникова.

Зараз ви читаєте новину «Донецька міліція не заважає проросійським активістам блокувати військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути