середа, 15 лютого 2012 14:55

Спецтема: Луценко за ґратами

Доказами вини Луценка є фантазії прокуратури - "нунсівець"

Доказами вини Луценка є фантазії прокуратури - "нунсівець"

У справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка немає жодного доказу його вини.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Юрій Гримчак.

"Тут тільки є деякі фантазії прокуратури. Наприклад, вони говорять про змову міністра і його водія. Невідомо, в якому місці, в який час це відбулося. На подібних речах будується все звинувачення. Але у Кримінально-процесуальному кодексі чітко написано, що має бути місце, час, свідки події. Крім того, у більшій частині справи відсутні документи. Є невідомо які ксерокопії. Ми можемо зробити тисячі таких ксерокопій і сказати, що прокурор Євген Зінченко допомагав Приступлюку у злочинній діяльності. Це ж дурниця", - зазначив він.

За словами депутата, адвокати і захисники Луценка розносять вщент всі докази прокуратури. "Жодному зі свідків обвинувачення не задало головне запитання: в чому було порушення закону Луценком? Це запитував захист. Всі свідки говорять: не було ніяких порушень", - додав Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: Мене треба було розстріляти і на тому закінчити

Коментуючи прохання прокуратури посадити екс-міністра на 4 роки і 6 місяців, політик зауважив: "На цю тему вже є анекдот: "- Чому прокурори просять чотири з половиною роки при тому, що мінімальне покарання по статті – 7 років? - Тому що у Луценка є пом'якшувальна обставина: він ні в чому не винний". За радянських часів, коли була команда когось посадити, а доказів не було, то давали менший строк. Сьогодні вже весь світ розуміє, що справа Луценка – політичне переслідування, що складу злочину немає".

Зараз ви читаєте новину «Доказами вини Луценка є фантазії прокуратури - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути