вівторок, 31 січня 2012 20:20

Для ЄС доцільніше модернізувати українську ГТС, а не будувати "Південний потік" - єврокомісар

Для ЄС доцільніше модернізувати українську ГТС, а не будувати "Південний потік" - єврокомісар

Модернізована тристороннім консорціумом Україна-Росії-ЄС українська газотранспортна система (ГТС) буде більш ефективною, ніж будівництво нової системи через Чорне море (Південний потік). Про це на прес-конференції в Брюсселі у вівторок заявив європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер.

Коментуючи багаторічні наміри про створення тристороннього газотранспортного консорціуму (Україна — Росія — ЄС), єврокомісар підкреслив, що "дійсно б вітав, якби в довгостроковій перспективі були чіткі відносини між Україною та ЄС, Україною і Росією плюс тристоронній формат".

Він пов'язав тристоронній формат з модернізацією української ГТС.

"Ми вважаємо, що в разі вкладення інвестицій існуюча газотранспортна система може бути поліпшена і модернізована. Ця модернізація була б більш успішною і затребуваною, ніж будівництво цілої нової системи через Чорне море", — заявив він.

При цьому він особливо підкреслив, що тристоронній діалог з даного питання може бути здійснений лише на основі європейського законодавства, що регулює внутрішній енергетичний ринок ЄС.

Також Оттінгер нагадав, що Україна є членом енергетичного співтовариства, в зв'язку з чим він очікує, що "взяті Україною зобов'язання будуть з повагою сприйняті російською стороною".

Зараз ви читаєте новину «Для ЄС доцільніше модернізувати українську ГТС, а не будувати "Південний потік" - єврокомісар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути