вівторок, 20 серпня 2013 14:05

Діаспора просить закрити кордони ЄС для українських чиновників

Діаспора просить закрити кордони ЄС для українських чиновників
Фото: ru.tsn.ua

Сьогодні під час прес-конференції Президент Світового конгресу українців Євген Чолій розповів яким чином українська діаспора впливає на українських політиків та чиновників.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Сьогоднішні владні структури України повертаються від демократичного способу управління до більш авторитарного, - розповів він про свої спостереження. - Ми то бачимо, як з тиском на опозицію є явний тиск на засоби масової інформації, тиск на різні громадські організації. Ми тими питаннями не тільки уболіваємо, бо можна багато чим уболівати, але ми на різних міжнародних форумах підіймаємо це питання. Ми закликаємо Європарламент і Євросоюз і ряд інших інституцій, щоб вони тими питаннями цікавились і закликали владу повертатись до більш демократичного способу правління".

Чолій переконаний, що Світовий конгрес українців добився певних успіхів на міжнародній арені для своєї батьківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Конгресу українців каже, що з-за кордону Україні допомагати легше

"Ми вже зазнали певних успіхів у Євроінтеграції. Наші зусилля також допомогли у тому, що було парафовано угоду про асоціацію між ЄС і Україною у минулому році. Думаю, що завдяки нашим зусиллям було дещо полегшений режим для певних груп в Україні. Такі приклади закликають нас до дальшої діяльності", - сказав президент СКУ.

Він переконаний, що Україна має йти у Європу.

"Питання євроінтеграції України не є математичною формулою, - заявив Чолій. - Її не потрібно сприймати, що Україна виконала ту чи іншу вимогу, а радше дивитись на це з перспективи часу. На довгостроковий термін є краще, щоб Україна була в ЄС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Світовому конгресі українців Януковича і Азарова не чекають

Президент СКУ повідомив, що хоче закрити в'їзд у Європу для українських високопосадовців.

"Щодо порушення людських прав. Багато євродепутатів запитують нас: "Як можна приймати у ЄС країну, у якій не шанують у повній вартості людські права?". На це ми відповідаємо європейцям, що є інші, набагато ефективніші механізми, щоб запобігти таким порушенням. А саме — це те, що Америка прийняла минулого року відносно Росії - "Закон Магнитського" (список високопосадовців, яким заборонени в'їзд на територію США – Gazeta.ua). І ми закликаємо, щоб Європа прийняла "Закон Магнитського" і таким чином заохочували, - високопосадовців країн, в яких не шанують людські права - щоб вони до цього повертались".

Зараз ви читаєте новину «Діаспора просить закрити кордони ЄС для українських чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

159

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути