середа, 16 липня 2014 16:00

Дещиця: Україні варто створювати регіональну систему безпеки і сподіватися на НАТО

Дещиця: Україні варто створювати регіональну систему безпеки і сподіватися на НАТО
Фото: gazeta.ua

Україні потрібно думати про створення регіональної системи безпеки. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів екс-міністр МЗС Андрій Дещиця.

"Теперішню систему безпеки в Європі було створено після Другої світової війни. Всі розуміли: треба зберігати мир і стабільність. Росія теж брала в цьому участь. І тут раптом такий поворот. Дії Москви стали шоком для всіх. Перед багатьма країнами і політиками зараз дилема: зберігати наявні механізми безпеки чи створювати нові й дієвіші? Але на це потрібен час. Тому зараз максимально використовують те, що можна використати – ООН, ОБСЄ", - зазначив Дещиця.

"Можливо, це буде якась регіональна система (безпеки), - говорить екс-міністр про перспективи. - Не слід нехтувати і співпрацею чи членством у НАТО. Адже це – військово-політична організація. Вона здатна бути значно активнішою в підтримці і стабілізації ситуації, ніж тепер. Хоча Україна, на цьому етапі, не зможе вступити в НАТО. По-перше, наші громадяни недостатньо підтримують такий крок. По-друге, ­серйозно зреагувати на це може Росія".

Повну версію інтерв'ю читайте у журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Дещиця: Україні варто створювати регіональну систему безпеки і сподіватися на НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути