субота, 01 червня 2013 23:56

Депутати Василькова просять Януковича розібратись зі справою "васильківських терористів"

Депутати Василькова просять Януковича розібратись зі справою "васильківських терористів"
"Васильківські терористи" Ігор Мосійчук та Сергій Бевз. Фото: uk.wikipedia.org

Напередодні виборів міського голови Василькова більше двох десятків депутатів  Васильківської міської ради направили  відкритий лист президенту Віктору Януковичу з проханням доручити Генпрокуратурі та іншим компетентним органам перевірити правомірність звинувачень щодо так званих "васильківських терористів".

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у Соціал-національній асамблеї (СНА), у депутатському звернені вказані численні порушення під час слідства та самого судового процесу, наголошено на абсурдності самих звинувачень та розкрито цілу низку протиправних дій з боку співробітників СБУ. Депутати вважають за необхідне направити цю резонансну справу на дорозслідування.

"Надзвичайно показовим є те, що звернення підписали депутати від різних політичних сил, що говорить про загальну підтримку політв'язнів васильківською громадою", - зауважили у СНА.

Як відомо, один з фігурантів скандальної справи – Ігор Мосійчук — є кандидатом на посаду васильківського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Васильківський терорист" на виборах мера заручився підтримкою легендарного Лук'яненка

"Те що представники різних політичних сил знайшли в собі мужність виявити принциповість і стати в обороні невинно засуджених політичних діячів, з якими у багатьох з підписантів були і залишаються світоглядні розбіжності, заслуговує на найвищу оцінку", - переконані соціал-націоналісти.

Разом з тим, вони підкреслили, що висунутий об'єднаною опозицією кандидат на посаду міського голови Сергій Сабов "не лише відмовився підтримати політв'язнів, але й дозволив собі обурливі висловлювання у бік ув'язнених".

"І це при тому, що цей  політик аж ніяк не відрізняється  ні чесністю, ні принциповістю. У Василькові він уславився передусім тим, що разом з відомим українофобом Вадимом Колесніченком виступив проти переведення деяких російськомовних класів на українську мову викладання", - зазначили у СНА.

За словами активістів, відзначився Сабов й іншими антиукраїнськими висловами і діями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кто-то здесь очень смелый? Хотите силами померяться?", - Кличко у Василькові заспокоїв провокаторів

"Певного розголосу набула також скандальна історія початку 90-х років минулого століття, коли Сергій Сабов мав намір викрасти літак українських Збройних Сил та перегнати його в Росію", - розповіли вони.

На їхнє переконання, цей випадок, як і нинішня діяльність Сабова, яскраво свідчить про його справжні політичні вподобання.

"Необхідно поставити питання, чому опозиційні сили виявили таку нерозбірливість і висунули кандидатом у мери Василькова відвертого українофоба?" - поцікавились в асамблеї.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Василькова просять Януковича розібратись зі справою "васильківських терористів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути