вівторок, 19 лютого 2013 15:01

Депутати провели фотосесію у вишиванках, почитали газети: до роботи діло не дійшло
24

Опозиція сьогодні вдягнула вишиванки на будь-який смак
Фото: Фото: Сергій Старостенко
У сесійній залі нардепи здебільшого позували перед фотокамерами...
...а потім виставляли у Фейсбук

У вівторок вранці лідери фракцій не змогли домовитися про розблокування роботи парламенту. Більше двох годин засідали у кабінеті спікера Володимира Рибака. В цей час більшість депутатів чекала на результат перемовин у сесійній залі. Опозиціонери стояли біля трибуни та в президії. "Ударівці", як і раніше, були вдягнені у червоні светри: "Голосуємо особисто!". "Свободівці" та члени "Батьківщини" - у вишиванки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми знову граємося в якісь дитячі ігри, не розуміючи, що 25 лютого у нас нарада з ЄС" - Єфремов

"Таке рішення ми ухвалили на засіданні фракції, - розказала депутат від "Батьківщини" Тетяна Слюз. - Хочемо показати, що ми українці, тому повинні дотримуватись Конституції та законів. Чи будемо і надалі ходити у вишиванках - ще вирішуватимемо".

По обіді до журналістів на брифінг вийшли лідери опозиційних фракцій. Сказали, що перемовини продовжуються. Наступне засідання у Рибака – о 18.00. Опозиціонери пропонують парламентській більшості проголосувати зміни до регламенту. В них зазначити, яке покарання чекатиме на депутата у разі не особистого голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домовленості між владою і опозицією можуть зруйнуватися в останню мить - політолог

"Мають бути покарані: перше - ті, хто голосують за когось, друге - за яких голосують і вони фактично передають карточку для голосування, третє - ті, які під час пленарних засідань не беруть участь у голосуваннях, тобто не голосують ні "за", ні "проти", ні "утримався, - сказав лідер "Свободи" Олег Тягнибок. - Пропонується видаляти депутатів на кілька засідань. Хоча, як нам сказали представники Партії регіонів, для них це скоріше не покарання, а заохочення".

Блокування трибуни поки триватиме.

Зараз ви читаєте новину «Депутати провели фотосесію у вишиванках, почитали газети: до роботи діло не дійшло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути