четвер, 27 червня 2013 12:10

Депутати наступного скликання зможуть скасувати рішення нелегітимної Київради — Меліхова

Депутати наступного скликання зможуть скасувати рішення нелегітимної Київради — Меліхова
Фото: gazetavv.com

Керівництво країни не бажає поступатися владою, яку утримує тоталітарними методами. Щодо ситуації довкола Києва, то це - нонсенс та ляпас киянам.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказала голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

Ви повідомили, що влада скликає "підконтрольну їй депутатську більшість на засідання Київради 11 липня 2013 року". Наскільки можливий такий сценарій, та чи вдасться владі його легалізувати?

- Легалізація — це їхня проблема. Каденція закінчилась, вони керуються своїми законами, вони мають роз'яснення своїх судів, та підтасовують під той формат, який їм вигідний, не зважаючи на те, що думають кияни. Вони діють не так, як прописано в Конституції України, адже 5-річна каденція Київради закінчилася.

Йдуть кулуарні переговори, депутатів більшості заганяють на 11 липня. Це - нонсенс, та ляпас киянам. Вони обрали такий час, коли кияни роз'їдуться по відпусткам, та ще й народні депутати України роз'їдуться по регіонам, оскільки закінчиться сесія Верховної Ради. Все це штучний та вигаданий момент, який має на меті виграшно провести пленарне засідання, аби ніхто не заважав, або заважали в меншому обсязі. Таким чином діє влада.

Який вихід?

- Треба оголошувати позачергові вибори до наступних чергових виборів у 2015 році. Два роки - і нехай працюють новообрані депутати. Хто забажає вибиратися на два роки, той піде на вибори.

Наразі тоталітарний режим процвітає, централізація влади укріплюється, і ніхто не дослухається до простих громадян. Владу не цікавлять закони, бо вона їх переписує та бере роз'яснення у продажного Конституційного суду.

Опозиції вже повідомили про засідання?

- Офіційно опозицію не повідомляли, мене ніхто не ставив до відома, тільки депутати із більшості повідомили, що такі розмови точаться. Якщо пленарне засідання буде призначене, то пані Герега (Галина Герегасекретар Київради— ред.) має підписати розпорядження про скликання пленарного засідання не пізніше ніж 27 червня, у п'ятницю мають бути роздані матеріали для розгляду. Президія має відбутися за Регламентом 2 липня, якщо сесію хочуть провести 11.

Які наслідки матимуть такі дії влади?

- Щодо наслідків, то сьогодні при владі одна сила, а завтра інша прийде. Вона легко може визначити всі рішення нелегітимними, в результаті чого вони будуть переголосовані в Раді наступного скликання.

Чому влада вдається саме до такого кроку?

- Вони думають над тим, як здійснити власний сценарій, як продовжувати вирішувати питання в місті Києві. На сьогоднішній день їх не цікавить думка киян. Якщо говорити про місцеве самоврядування, то в місті Києві воно відсутнє однозначно: з 2 червня нелегітимна Рада, районні ради скасовані, а київський міський голова вже півтора роки відсутній. Про яке самоврядування може йти мова?

Як реагуватимуть кияни?

- Громадськість, яка проводила 2 червня акцію під стінами Київради, нагадуючи політикам, що їм пора виходити із кабінетів, обов'язково знову прийде під стіни Київради.

Також можуть прийти нардепи, які не будуть у відрядженнях. Долучаться до того, аби пояснити так званим депутатам Київради, що вони вже втратили свої повноваження, та що немає чого приходити на пленарне засідання та голосувати, коли вони не мають вже на це права.

Зараз ви читаєте новину «Депутати наступного скликання зможуть скасувати рішення нелегітимної Київради — Меліхова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути