вівторок, 11 жовтня 2016 12:49

Депутат розвіяв чутки про амністію бойовиків

Депутат розвіяв чутки про амністію бойовиків
nfront.org.ua

У Верховній Раді не збираються амністувати бойовиків.

Так депутат з "Народного фронту" Антон Геращенко прокоментував головування колишнього "регіонала" Юрія Мірошниченка у робочій групі для опрацювання закону про амністію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-"регіонал" очолить робочу групу з амністії бійців АТО

"Ті, хто розповідають, що Юрій Мірошниченко вплине на амністію бойовиків, верзуть маячню. Не виключаю, що за цим стоять наші російські "товариші". Будь-яке рішення ухвалює Верховна Рада. Потім закон повинен підписати президент. До того ж, за цим стежать журналісти і громадянське суспільство. Про яку амністію може йтися?" - зауважив Геращенко.

Депутат розповів, що планує приєднатися до робочої групи.

"Іноді потрібно внести зміни в закон. Через те що президент збирається його ветувати або ветував. Щоб закон поправити, треба знайти компромісний варіант, який влаштував би і главу держави і Верховну Раду. Робоча група шукає консенсус, але останнє слово завжди за парламентом", - заявив Геращенко.

Як відомо, 7 липня Верховна Рада прийняла закон про амністію 2016-го. Документ передбачає амністію для найбільш вразливих категорій засуджених, зокрема вагітних, неповнолітніх, інвалідів, пенсіонерів, ветеранів війни, бійців АТО й учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Передбачили звільнити від відбування покарання на гауптвахті військовослужбовців, засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості, уперше засуджених за тяжкі злочини, якщо вони на день набрання чинності законом відбули не менш як половину призначеного строку основного покарання.

Президент Петро Порошенко наклав на законодавчий акт вето і 17 серпня повернув його до парламенту із зауваженнями для повторного розгляду.

Зараз ви читаєте новину «Депутат розвіяв чутки про амністію бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути