пʼятниця, 24 лютого 2017 19:05

Депутат розказав, як ФСБ використовує українську корупцію

Депутат розказав, як ФСБ використовує українську корупцію
Фото: tsn24.ru

Федеральна служба безпеки РФ використовує факти участі українських чиновників у корупційних схемах, щоб впливати на них.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Сергій Висоцький.

"Не розумію, чому маємо робити у себе Придністров'я. Через нього йтиме контрабанда, наркотрафік. На цьому наживатимуться наші чиновники. Це небезпека корупції. Її у нас використовує російське ФСБ. Для цього вербують наших чиновників на митниці, у правоохоронних органах, топ-посадовців. Збирають компромат і потім контролюють цих людей. Частина українських політиків і чиновників беруть участь у чорних схемах. Це використовують проти них як важелі впливу. Це вже питання національної безпеки. Якщо не переведемо статус окупованих районів у законне русло, то чорна діра роздиратиме всю країну. І зупинки цьому не буде", - попередив Висоцький.

Окуповані території не можуть стати українським Придністров'ям, наголосив політик. А будь-яка контрабанда, експорт та імпорт в Росію мають бути зупинені.

"Між Придністров'ям та Росією немає кордонів. І воно повністю економічно залежить від Молдови. Район не загрожує державності країни. Хоча у Молдові втілюється кремлівський план щодо зміни курсу з інтеграції в ЄС", - додав Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо ми придаток Росії, то давайте возити далі вугілля з ДНР і ЛНР - нардеп

25 січня ветерани АТО та народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух та Володимир Парасюк заблокували залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Пізніше – ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Також учасники блокади перекривають автомобільні шляхи.

Блокувальники хочуть припинити торгівлю з окупованими районами Донецької і Луганської областей. Окрім товарів, звідти постачають вугілля. Уряд запевняє, що блокада ОРДЛО підриває енергетичну безпеку країни. 15 лютого на позачерговому засіданні Кабмін ввів надзвичайний стан у сфері енергетики.

Повний текст інтерв'ю Сергія Висоцького шукайте на сайті Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Депутат розказав, як ФСБ використовує українську корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути