середа, 25 листопада 2015 16:11

Чорновіл спрогнозував кроки Путіна після падіння російського винищувача

Чорновіл спрогнозував кроки Путіна після падіння російського винищувача
@HaberturkTVl

Криза у стосунках між Туреччиною і Росією несе більше позитиву для України. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Росія мала постійну надію, що зможе розміняти Україну на Сирію. Сьогодні для Кремля діяти по відношенню до нас жорсткіше - це принцип "або пан, або пропав". Бо зараз тому ж Олланду (президент Франції - ред.) дуже не зручно вступати у прямий конфлікт із турками і американцями, щоб тягнути Росію за спільний стіл", - пояснив він.

Експерт прогнозує, що в такій ситуації Москва вирішить збільшити військову присутність у Сирії.

"Росію ще більше втягнуть туди. Можливо, вони почнуть наземну операцію в районах, близьких до турецького кордону. Там недалеко російська військово-повітряна база. Вони хочуть полякати Туреччину в тих місцях, де є зіткнення між місцевими туркменами і урядовими військами. Завезуть туди російських військових, які вийдуть на турецький кордон і демонструватимуть явну присутність. Але тоді Москві доведеться мобілізувати досить серйозні ресурси - людські, збройні, політичні. Тому є надія, що провокації на Донбасі стануть другорядними і їх відкладуть", - зазначив Чорновіл.

Колишній парламентар вважає, що українці можуть витіснити російський бізнес на туристичному ринку півдня.

"Українські туристи знову зможуть їздити в Туреччину з нормальними цінами. У нормальні готелі, в яких у близькому часі не буде росіян. До початку нового сезону матимемо можливість відновити свої туристичні можливості. Бо російським туроператорам заборонять мати там бізнес", - зазначив він.

За словами Чорновола, український уряд розуміє про "вивільнення гігантського ринку й інвестиційних ресурсів". "Ми цією територією, звідки Росія у пожежному порядку буде забиратися, готові займатися. Хоча будемо не перші. Туди підуть англійці, німці. Відкривається новий ринок. Туреччина від цього нічого не втратить, а ми щось виграємо", - сказав екс-нардеп.

Експерт додав: президент Росії Путін "почуває себе дуже невпевнено".

"Він опинився у ситуації, коли треба давати відповідь на жорстку заяву Ердогана. І вона вийшла ідіотичною. Більш дурнішого, ніж назвати офіційну турецьку владу проісламістською, іділівською, придумати просто було неможливо взагалі. Але він це зробив", - зазначив Чорновіл.

На думку колишнього парламентаря, Росія перестає бути партнером на рівні із Заходом. "Вона остаточно стала ситуативним союзником", - зазначив він.

Нагадаємо, 24 листопада Туреччина збила російський військовий літак, який порушив повітряний простір країни на кордоні з Сирією. Влада країни заявила, що вдалася до таких заходів, захищаючи власні кордони.

Путін заявив, що російський літак збили "посібники терористів".

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл спрогнозував кроки Путіна після падіння російського винищувача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути