неділя, 21 липня 2013 20:35

"Чим же ми будемо відрізнятися від врадіївських перевертнів, якщо чинитимемо самосуд?" - нардеп

"Чим же ми будемо відрізнятися від врадіївських перевертнів, якщо чинитимемо самосуд?" - нардеп
Володимир Олійник. Фото: partyofregions.ua

Народний депутат з фракції Партія регіонів Володимир Олійник переконаний, що українцям не варто вдаватися до самосуду. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Чим же ми будемо відрізнятися від врадіївських перевертнів, якщо чинитимемо самосуд? Вони ж чинили теж, свій самосуд. Нам потрібно діяти за законом, бо не можна, аби люди озвіріли. А дехто закликає до цього. Де ж тоді межа? А якщо буде допущена помилка, то хто буде нести відповідальність?", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, "треба сьогодні кранців переконувати, що є інший шлях – реформування. Я закликаю українців не мовчати, а вимагати змін, тобто радикальних реформ. А їм потрібні рейтинги , а нам – реформи". "У вересні ми в парламенті маємо серйозно поглянути на ситуацію. Чому до правоохоронних органів потрапляють саме такі люди, і чому не йдуть туди кращі. Хочу наголосити, що відповідальні за ситуацію із Врадіїївкою – політики, бо сама міліція себе ніколи не реформує", - резюмував народний депутат з фракції Партія регіонів.

Нагадаємо, згідно з даними соціологічного дослідження, 19% населення України вважають, що самосуд – єдиний спосіб реалізації справедливості. Такі дані опитування оприлюднила Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва".

Як раніше повідомлялося, 27 червня у райцентрі Врадіївка Миколаївської області міліціонери Євген Дрижак, Дмитро Поліщук і таксист Сергій Рабіненко зґвалтували й побили продавщицю 29-річну Ірину Крашкову. 2 липня півтисячі жителів райцентру Врадіївка Миколаївської області розтрощили відділок міліції. Розбили вікна, двері, ворота, закидали пляшками з займистою сумішшю. Обурилися, що міліціонери не затримали колегу – капітана Євгена Дрижака. Мешканці Врадіївки, які протестують проти свавілля правоохоронців, вирушили пішки до Києва. Вони відвідали 8 населених пунктів у Кіровоградській, Черкаській і Київській Областях. Вони збирали підписи за відставку міністра внутрішніх справ, а також проводили мітинги біля місцевих відділів міліції.

Зараз ви читаєте новину «"Чим же ми будемо відрізнятися від врадіївських перевертнів, якщо чинитимемо самосуд?" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

89

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути