Ексклюзиви
понеділок, 08 квітня 2013 15:59

Черкаські євреї вимагають покарати провокаторів із написами на футболці "Бий жидів!"

Черкаські євреї вимагають покарати провокаторів із написами на футболці "Бий жидів!"
В опозиції попереджають, що ця забава може закінчитися для молодиків кількома роками відсидки у тюрмі. Фото: provce.ck.ua

Єврейська община Черкас не залишить без уваги антисемітські заклики бойовиків, які мали місце на мітингу опозиції в суботу.

"Ми знаємо, що невідомі провокатори вдяглися у футболки з написами "Свобода" і "Бий жидів". Наскільки мені відомо, одного з цих молодиків затримали не міліціонери, а самі учасники мітингу, – каже керівник єврейської громади міста Давид Летичевський. – Ми відразу почали отримувати стурбовані дзвінки з Ізраїлю і Сполучених Штатів. Люди цікавилися, що тут у нас відбувається. Сьогодні ми не дзвонитимемо у міліцію. Треба дати час людям попрацювати. Завтра ми поцікавимося, як буде покарано цю людину".

Прес-секретар об'єднаної опозиції Черкащини Тетяна Воронцова каже, що позавчорашні дії молодиків - це не просте хуліганство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Черкасах на мітингу опозиції провокатори зламали щелепу і вибили зуби юристу

"Це пряме розпалювання міжнаціональної ворожнечі, яке підпадає під статтю у кримінальному кодексі. Владні організатори провокації, які за нашими даними платять молодим хлопцям по 200-300 гривень, не попередили їх про кримінальну відповідальність. Хлопці думали, що це буде легка забава, а ця забава може закінчитися кількома роками відсидки у тюрмі", - наголосила вона.

Нагадаємо, у суботу в Черкасах учасники опозиційного мітингу побилися з провокаторами, які вдяглися у футболки з написом "Свобода" та "Бий жидів". Одного з нападників затримали й передали в міліцію.

Зараз ви читаєте новину «Черкаські євреї вимагають покарати провокаторів із написами на футболці "Бий жидів!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути