вівторок, 26 лютого 2013 16:43

Чернівці заклеїли листівками-графіті з червоною цяткою

На вулицях Чернівців з'явилися наліпки на підтримку Сумських політв'язнів, яких засудили до ув'язнення за трафарет із "простреленим" обличчям, схожим на обличчя Януковича.

На розповсюджених у Чернівцях наліпках зображено обличчя, схоже на гаранта з характерною червоною плямою на лобі. Також є напис "На нари за графіті?".

Це фото надійшло на поштову скриньку Громадської організації Чорний комітет. За словами активіста організації, Богдана Тицького, наліпки були також розклеєні вночі з 24 на 25 лютого по Чернівецькому Національному Університеті ім. Юрія Федьковича.

"Провисіли там аж до вечора наступного дня, - розповідає активіст. - Студенти зупинялися та фотографували на мобільні телефони. Найбільш цікаво було спостерігати, як із посмішкою на обличчі фотографував собі на телефон один із викладачів Університету. Дирекція вишу як помітила, то відразу все було здерто. Але помітила вона на відразу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нагнали "беркутівців" та "есбеушників" захищати покидька Януковича" - біля АП побили активістів

Подібні наліпки ще раніше з'явилися у Києві, Сумах, Львові, Харкові, Севастополі, Ялті, Рівному, Черкасах, Одесі, Івано-Франківську, Запоріжжі.

Нагадаємо, що 14 січня Зарічний суд міста Суми засудив громадських активістів за малюнок "Януковича" з червоною цяткою на лобі. Засудженні подали апеляцію на вирок суду. Водночас прокуратура Сум подала зустрічну апеляцію, в якій вимагає ще суворішого покарання.

На знак солідарності подібні малюнки вже з'явилися у Києві, Одесі, Сумах, Севастополі, Львові, Миколаєві, а також у Броварах Київської області та Кривому Розі. Також пройшли акції солідарності у Сумах, Харкові, Рівному. Крім того, під час акції солідарності у Києві на активістів напали працівники міліції і затримали 7 учасників.

Зараз ви читаєте новину «Чернівці заклеїли листівками-графіті з червоною цяткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути