вівторок, 26 травня 2015 10:25

За місяць може бути рішення щодо полонених ГРУшників - політолог

За місяць може бути рішення щодо полонених ГРУшників - політолог
Фото: sled.net.ua

Суд над затриманими на Донбасі спецназівцями Росії має бути максимально публічним. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Треба зібрати всі необхідні докази та долучити до нього міжнародних експертів. Інформаційно суд має бути відкритим. Вже потім потрібно думати про обмін росіян на наших. Буде несправедливо, якщо йтиметься лише про Надію Савченко. Якби вона була затримана на території Росії зі зброєю, убила когось чи підірвала, мандрувала туди заради терористичної діяльності, можна було міняти тільки її. Але Надію затримали в Україні, коли вона її захищала. Ситуація нерівнозначна. Тому обмін має бути й на решту людей, які утримуються в російському полоні або на підконтрольній бойовикам території. Потрібно торгуватися", - зазначив він.

"Подивіться, як тримається Савченко в Росії, і як ці полонені ГРУшники у нас - зовсім по-різному. Вони плачуть, все розповідають. Суд над ними може пройти дуже швидко. Йдеться про термін - в межах місяця", - наголосив Палій.

За словами експерта, президент Росії Володимир Путін хотів зробити ситуацію із Савченко дуже публічною. "Мета - показати, що всі українські солдати вразливі, що будь-кого з них можуть викрасти. Кого Росія захоче - того й посадить. По-перше, на наших людей такого роду пропаганда майже не впливає. По-друге, така ситуація навпаки нашкодила росіянам", - додав політолог.

Нагадаємо, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що затриманих спецназівців Росії можна спробувати обміняти на льотчицю. 16 травня українські силовики у Щасті захопили у полон двох бійців російського Головного розвідувального управління - Єрофеєва Євгена і Александрова Олександра.

 

 

Зараз ви читаєте новину «За місяць може бути рішення щодо полонених ГРУшників - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути