вівторок, 22 квітня 2014 20:28

Мета терористів на сході - проведення "референдумів" за кримським сценарієм - Тимчук

Мета терористів на сході - проведення "референдумів" за кримським сценарієм - Тимчук
Фото: pohlyad.com

Водночас жителі Донеччини дедалі більше схиляються на користь єдиної України, додержання законності і правопорядку.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук

"Місцеве населення, в більшості своїй спочатку не відчувало особливої антипатії до сепаратистів, різко змінює свою думку. У Слов'янську і Краматорську "влада" екстремістів фактично перетворила ці міста в територію хаосу. Не маючи гарантій дотримання базових прав людини, місцеві жителі все більше схиляються на користь єдиної України, дотримання законності і правопорядку", - повідомив він.

"Як і слід було очікувати, екстремісти, досягнувши певного успіху в Донецькій області, намагаються дестабілізувати ситуацію в Луганській та Харківській областях. Їх завдання - проголосити "народну владу", оголосити про проведення референдумів" щодо виходу зі складу України, і звернутися до Росії з проханням ввести свої війська і забезпечити проведення таких референдумів" по кримському варіанту. Разом з тим, навіть зі створенням сепаратистами умов для російського вторгнення, ми оцінюємо ймовірність вторгнення Росії в східні регіони в найближчій перспективі як досить невисокий (до 30%). Заклики до РФ ввести війська - це шантаж, спрямований на українську владу з метою змусити її дати можливість провести референдуми". Таке "розгойдування" ситуації одночасно дає Росії можливість здійснювати дипломатичний тиск на Україну з метою дати сепаратистам можливість провести зазначені "референдуми", - підкреслив Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «Мета терористів на сході - проведення "референдумів" за кримським сценарієм - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути