вівторок, 14 січня 2014 13:30

Чечетов вважає спроби самоорганізації людей свідченням агонії

Чечетов вважає спроби самоорганізації людей свідченням агонії

Поява Всеукраїнського об'єднання "Майдан" та громадянської платформи "Майдан" є свідченням агонії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "регіонал" Михайло Чечетов.

"Вже є дві організації. Буде ще три-чотири. Їхня кількість не має значення, бо майдан все одно помирає. У 2004 році політики все споганили, коли "помаранчева" банда стала своїми чоботами на плечі людей, а потім перегризлася. Таке саме і зараз — знову прийшли політики. Яценюк, Кличко та Тягнибок хотіли підім'яти під себе майдан, використати народ, як стадо баранів. Люди їм сказали: "Вибачте, ми не такі. Ми стали громадянським суспільством". Всі процеси, які зараз відбуваються, говорять про те, що майдан маргіналізується", - зазначив він.

"Хто лишився на майдані? Вандали та варвари, які зруйнували пам'ятник Леніну, а також фашисти та нацисти. Останні у двох дівчат, які збирали гроші на хвору на онкологію дівчинку, забрали ті кошти та мобільні телефони. Одну майже роздягли та водили по майдану. Ще там лишилися найбільш "просунуті" в європейському плані люди — гомосексуалісти. Зараз вони вимагають, аби поставити там намет. Обурюються, чому їм слова не надають", - зауважив нардеп.

За словами "регіонала", кияни протестують проти того, що відбувається на майдані. "До нас надходять тисячі листів, де вони запитують, скільки це триватиме? Обурюються, що все місто загадили. Пропонують розігнати майдан. Ми кажемо: ні, не робитимемо цього, їжте це, щоб бажання відпало ще таке повторювати", - наголосив Чечетов.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2013 року у соціальних мережах активісти Майдану почали формувати спільноту "Громадянська платформа "Майдан", яка ставить собі за мету поширити на всю Україну способи самоорганізації людей, апробовані під час масових акцій у центрі Києва. Інша мета спільноти — забезпечити громадський контроль чиновників на усіх рівнях, від співробітника ЖЕКу до Президента України.

Дещо раніше лідери опозиційних партій зі сцени на Майдані Незалежності оголосили про створення Народного об'єднання "Майдан", до складу якого увійшли представники політичних партій, громадських організацій, а також науковці, діячі культури та митці.

 

Зараз ви читаєте новину «Чечетов вважає спроби самоорганізації людей свідченням агонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути