четвер, 16 січня 2014 13:14

Бюджет прийнятий для сина Януковича — експерт

Бюджет прийнятий для сина Януковича — експерт
фото: Дмитро Чигрин

Сьогодні в Україні відбувся кінець парламентаризму. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін, коментуючи прийняття бюджету.

"Порушені базові цінності і параметри європейського парламентаризму. Здійснений заколот. Відбулася легітимізація узурпації влади з боку правлячої банди. Фактично це відкритий заколот. Перейдений рубікон протистояння. Після цього вже домовитися неможливо. Зроблений серйозний крок до громадянської війни", - наголосив експерт.

За його словами, бюджет на 2014 рік виконати неможливо.

"Там закладені такі параметри, які всередині держави виконати нереально. Зазначено, що цій банді дано право взяти 20 мільярдів доларів в борг. А це майже 160 мільярдів гривень. Це порядка 47 відсотків доходної частини бюджету. Вони вже забили, що майже половину треба буде взяти для обслуговування боргу. Це треба буде запозичити всередині країни і назовні", - додав Соскін.

Він вважає, що це вдарить по кожному українцю.

"Будемо ходити із протягнутою рукою. Ми вже працюємо на те, щоб віддавати борги. Кожна людина, яка на себе працює і створює додаткову вартість, повинна розуміти: половина того, що створила, йтиме на виплату боргів. А треба ж закрити дірку — 69 мільярдів дефіциту. Тому будуть ще й інші запозичення. Це означає, що не буде коштів на будівництво доріг, бібліотек, лікарень, шкіл, утримання університетів. Це буде затухання життя країни як єдиного соціуму", - зазначив експерт.

Поки що люди не відчують погіршення.

"У них невеликі потреби. Влада тримає низькі ціни на соціальний пакет продуктів — хліб, молоко, сметана, творог, м'ясо, овочі. Вони чітко прораховують скільки людині треба для життя. У нас зараз страшна цифра в Україні — 57-58 відсотків доходів пересічна людина витрачає на їжу. У цьому році зросте до 70 відсотків. Значить, люди не відкладатимуть кошти на довготривалі потреби", - сказав він.

Соскін вважає, що цей бюджет прийняли для "розпилки".

"Фактично, бюджет ухвалили для старшого сина Януковича. Бо він через свої структури буде здійснювати державні закупівлі. Цей бюджет і поліцейсько-каральний. Бо збільшені витрати на утримання прокуратури, СБУ, судів, міліції, податкової.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет прийнятий для сина Януковича — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути