понеділок, 29 вересня 2014 19:15

Більшість українців хочуть вступу країни в НАТО - соцопитування

Більшість українців хочуть вступу країни в НАТО - соцопитування
Фото: hotlinenews.info

52% громадян України підтримали би вступ країни у НАТО на всеукраїнському референдумі, якби такий проходив найближчої неділі. Про це свідчать результати соцопитування GfK Ukraine, передає ZN.ua.

"Проти вступу України до НАТО висловилися 19%, ще 18% зізналися, що не голосували б на такому референдумі, 10% не визначилися зі своїм ставленням", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними соцопитування, як повідомляє видання, традиційно найбільша підтримка вступу в НАТО серед жителів західного регіону і киян (73% і 71% відповідно), а найнижча на півдні та сході країни (36% і 27%). Чоловіки більшою мірою підтримують вступ у НАТО, ніж жінки (60% проти 47% серед жінок).

Опитування проводилося GfK Ukraine на замовлення громадської організації Фонд "Відкрита політика" 24-28 вересня 2014 року методом телефонного інтерв'ю (дзвінки на мобільні номери). Обсяг вибірки: 976 респондентів, які не унеможливлюють взяти участь у виборах у Верховну Раду України, віком від 18 років (згідно з національною репрезентативною вибіркою).

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців хочуть вступу країни в НАТО - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути