вівторок, 09 червня 2015 14:14

Бойкот ЧМ-2018 допоможе скинути Путіна - WSJ

Бойкот ЧМ-2018 допоможе скинути Путіна - WSJ
Фото: rus.delfi.ee

Після корупційного скандалу в ФІФА Захід повинен позбавити Росію Чемпіонату світу з футболу 2018 року, якщо дійсно хоче змістити Путіна.

"Диктатури надають велике значення проведенню великих міжнародних спортивних заходів, бо вони надають легітимність і випромінюють мужність. Відмова Володимиру Путіну у всьому цьому повинна міститися в будь-якому плані його зміщення", - йдеться в статті оглядача Брета Стівенса в The Wall Street Journal.

ФБР і прокуратура Швейцарії "придивляються" до того, яким чином Росія отримала право на ЧС-2018.

"Але чому б, як мінімум, не пригрозити бойкотом турніру на той час, поки російські війська залишаються в Україні?" - запитує автор. На його думку, російські вболівальники не залишаться байдужими.

"Росіянам потрібні не нові фінансові потрясіння (вони бачили і гірші), а перевиховання: їм потрібно пояснити, як поводяться в сучасному світі великі держави", - пояснює Стівенс.

Автор вважає, що росіяни зачасто не очікують від своїх лідерів непідкупності або благопристойності, але сильно сподіваються на права Росії як світової держави.

Бойкот ЧС-2018 або демонстрація того, що право на його проведення було отримане корупційним шляхом (і тому втрачене), покаже росіянам, які бувають наслідки, коли країною керують негідні люди.

"Іншим уроком став би курс на озброєння України, щоб вона могла нанести загарбникам масштабніші втрати, які неможливо заперечувати", - пише автор.

Стівенс також рекомендує розширити "список Магнітського" в 10-50 разів, щоб Путін став непопулярним навіть у Кремлі.

Якщо Путіна і скинуть, то лише тоді, коли на нього накинеться "решта країни", а не тільки інтелігенція та середній клас Москви і Петербурга. І не тому, що через нього люди зубожіли, а тому, що він їх принизив, підсумовує автор.

Зараз ви читаєте новину «Бойкот ЧМ-2018 допоможе скинути Путіна - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути