вівторок, 22 липня 2014 03:29

Спецтема: Катастрофа Боїнга-777 в Донбасі

"Боінг" збили терористи, але санкції проти РФ зайві - президент Чехії

"Боінг" збили терористи, але санкції проти РФ зайві - президент Чехії
unian.net

На думку президента Чехії Мілоша Земана, наявні факти поки, швидше за все, свідчать на користь версії причетності до краху малайзійського пасажирського літака Boeing 777 на території України проросійських сепаратистів, ніж на користь того, що це могло статися з вини України чи Росії. Президент, однак, висловлюється проти введення подальших санкцій щодо Російської Федерації, передає УНН з посилання на Радіо Праги.

Прем'єр-міністр Богуслав Соботка після катастрофи, що забрала життя майже 300 осіб, нагадує про адресовану Росії вимогу Євросоюзу припинити поставки зброї сепаратистам.

На прес-конференції після засідання уряду, в якому Земан взяв участь, він зазначив, що розслідувати причини цієї трагедії вкрай важко в умовах громадянської війни, в яких зараз перебуває Україна.

В даний момент, на думку президента, необхідно добитися перемир'я, щоб те, що трапилося могла об'єктивно розслідувати міжнародна комісія.

Однією з можливостей, про яку Мілош Земан недавно говорив з українським президентом Петром Порошенко, була б медіація в ході російсько-українських переговорів за участю Чехії. Передбачається, що Київ міг би погодитися з даною пропозицією, однак російська сторона поки на неї не відреагувала.

Зараз ви читаєте новину «"Боінг" збили терористи, але санкції проти РФ зайві - президент Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути