субота, 15 листопада 2014 10:00

Бойовики на Донбасі хочуть жити за українські гроші — Снєгирьов

Бойовики на Донбасі хочуть жити за українські гроші — Снєгирьов
unian.net

Російські найманці на Донбасі стали поступливішими.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Бойовики зрозуміли, що не отримуватимуть безкоштовно воду, світло, газ, як це було півроку. Також з першого грудня Україна не виплачуватиме пенсій, соціальних нарахувань на підконтрольних бойовикам територіях. Тому перед терористами постало питання: а що робити далі? Бюджету і грошей немає. Це може викликати соціальний вибух на території псевдореспублік", — розповів експерт.

Він зазначив, що сепаратисти хочуть жити за рахунок "київської хунти": "Причому, за наші гроші ненавидіти нас, стріляти в наших вояків і вести війну. Бойовики й надалі вимагатимуть цього. Також планують ставити питання щодо якихось територіальних поступок, або закупівлі вугілля. Якщо Україна піде на ці перемовини, то це свідчитиме про слабкість уряду. Це ніяке недотримання "мінських угод". Україна повинна повернути свої території будь-яким шляхом — не тільки військовим, але й економічним".

Він зауважив, що економічний тиск на сепаратистів дієвий.

"Бойовики стали поступливішими. Не пройшло і трьох днів, як захотіли перемир'я, якого не дотримувались протягом двох місяців. Тому якщо надалі уряд проявить жорсткість, то ЛНР і ДНР без електрики, світла і газу існуватимуть лічені години. Росія їх не прогодує гуманітарними конвоями. Не братиме на себе тягар забезпечення республік", — розповів Снєгирьов.

Нагадаємо, терористи вимагають негайних переговорів у Мінську. Таку заяву зробив представник самопроголошеної ДНР Денис Пушилін.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики на Донбасі хочуть жити за українські гроші — Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути