четвер, 26 березня 2015 11:23

Бочковський та його заступник могли не дійти до суду - експерт

Бочковський та його заступник могли не дійти до суду - експерт
Фото: glavred.info

Затримання керівництва Держслужби України з надзвичайних ситуацій було демонстрацією готовності змінювати правоохоронну систему. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

За його словами, така дія була альтернативою "смітниковій люстрації". "Це не є зміна правоохоронної системи, а лише демонстрація готовності влади карати будь-кого, не залежно від посади. Для громадян така наочність дуже важлива. Зараз у суспільстві маємо дуже високий запит на чистки. Тому чиновники, які розкрадають майно, особливо якщо вони пов'язані із АТО, можуть не дійти до суду, якщо громадяни їх не побачать в наручниках. У нас довго після Майдану боротьба з корупцією була дивною. Всі знали, що вона існує, людям розказували, що це проблема номер один в країні. Але коли треба було назвати хоча б кілька прізвищ корупціонерів-високопосадовців, цього не робили. А така персоніфікація переконує, що корупція - не просто абстрактне поняття", - наголосив експерт.

Говорячи про заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що по колишнім міністрам-"свободівцям" ідуть кримінальні розслідування, Таран зауважив: "У Авакова більше матеріалу, ніж у будь-кого з нас. Але якщо справи мають під собою підстави - є докази, нам мають їх показати. Такий резонанс буде добрим сигналом для суспільства та чиновників. Ефективність побачимо, коли йтиметься про винних посадовців, не залежно від їхньої політичної приналежності. Але це добре, що в Україні політична дискусія перейшла на конкретику. Це краще, ніж обговорювати, якою мовою нам говорити, та куди йти - на Захід чи на Схід".

Зараз ви читаєте новину «Бочковський та його заступник могли не дійти до суду - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути