Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2011 19:51

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Благання Тимошенко не пройняли Кірєєва

Благання Тимошенко не пройняли Кірєєва

Суддя Родіон Кірєєв відмовився змінити Юлії Тимошенко міру запобіжного заходу.

Відповідне рішення він озвучив розглянувши клопотання адвоката Олександра Плахотнюка, пише Українська правда.

Раніше адвокат заявив, що "не треба формально розглядати це питання, а підходити з доцільності… Спочатку треба довести необхідність тримання Тимошенко за гратами".

Також він зазначив, що "перебування Тимошенко в СІЗО фактично перешкоджає захисту, бо адвокати не мають можливості спілкування з підзахисною".

"Тому прошу змінити запобіжний захід утримання під вартою на будь-який інший, крім тримання під вартою", - заявив Плахотнюк.

Він також пообіцяв, що в разі зміни запобіжного заходу Тимошенко буде дотримуватись графіку і вчасно з'являтись на засідання.

"Хочу підтримати і уклінно просити, пане суддя, припиніть мене катувати в СІЗО разом з президентом, з адміністрацією президента, які бояться не лише мене в політиці, а навіть моєї тіні в політиці", - зазначила Тимошенко.

"Хочу попросити вас, щоб ви зупинилися і, як суддя, на екскурсію сходили в Лук`янівське СІЗО, щоб на власні очі побачили, на що кидають людину, яка не вчинила жодного злочину", - додала вона.

В свою чергу прокурор Микитенко висловив спільну думку обвинувачення, в якій зазначив, що підстав для зміни запобіжного заходу немає.

"Після винесення рішення 05.08 суд неодноразово встановлював факти перешкоджання підсудною встановлення істини у справі", - сказав він.

Під час його виступу у залі лунало: "Ганьба прокурорам!".

В свою чергу Тимошенко висловила сумнів, що суддя прийме рішення, яке буде суперечити "політичному замовленню" і попросила дати хоча б один-два дні на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Микитенко при цьому наголосив, що обвинувачення користувалося лише нормами КПК. Ця фраза викликала сміх в сесійному залі.

У відповідь на це Тимошенко зазначила, якщо прокурор сказав правду, то не було б кримінальної справи.

"Неспроста сміх, але я ніколи не припиняла вірити в краще. У вас завжди є шанс бути суддею", - звернулася вона до Кірєєва.

В судовому засіданні оголошено перерву до 31 серпня 9:00.

Як відомо, 5 серпня під час арешту Тимошенко в якості одного з аргументів її арешту суддя Крієєв оголосив її запізнення на засідання.

Зараз ви читаєте новину «Благання Тимошенко не пройняли Кірєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути